• Boerenmarkt

    Lisa van Beek
  • Verse pannenkoeken

    Lisa van Beek
  • Demonstratie

    Lisa van Beek

Boerenlanddag Meerveld 2017

06-08-2017, 15:25 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 12 augustus 2017, 09:30 tot 23:00

Locatie:

Buurtweg 8, Uddel
Herberg 't Vossegat
Uddel

Het is bijna zover; de Boerenlanddag Meerveld 2017!

Na een geslaagde editie in 2016 is het evenement dit jaar aanzienlijk uitgebreid.

Een nostalgische dag in het teken van het boeren landleven van vroeger! De Boerenlanddag start om 09:30 uur en loopt na 17:00 uur over in een gezellige Hollandse feestavond tot 23:00 uur. Met een live optreden van zanger Egbert Dijkhuis belooft het een gezellige avond te worden. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom!

Wat is er allemaal te doen?

De Boerenlanddag bestaat dit jaar uit verschillende onderdelen, waardoor er voor ieder wat wils is en de dag geschikt is voor jong en oud. Op het programma staan tal van demonstraties zoals maaien, ouderwets dorsen en oogsten. Het decor wordt gevormd door meer dan 50 old-timers van oldtimerclub de Heideploffers. Stap op de wagen en ontdek het terrein tijdens een rondrit met een oldtimer! Natuurlijk worden de kinderen niet vergeten en zijn er ook voor hun leuke activiteiten te beleven. Zo kunnen zij zich laten schminken, pony rijden of zich vermaken op het krokodillen springkussen.

Een van de grootste onderdelen op het terrein is de Boerenmarkt. Deze is dit jaar flink uitgebreid en bestaat uit wel meer dan 60 kramen! Hier worden allerlei originele en nostalgische producten verkocht. Terwijl je op de Boerenmarkt loopt geniet je van de geur van live-cooking. Wat dacht je van vers gebrande noten of live gerookte paling?

Naast de bestaande onderdelen staat er dit jaar een nieuw onderdeel op het programma, namelijk de grootste vlees veekeuring van de Veluwe. Tijdens deze keuring strijden verschillende kalfjes, koeien en stieren om de winst. Natuurlijk is ook hierbij weer aan de kinderen gedacht. Er vindt namelijk een speciale kinder veekeuring plaats waar ook de kleine die niet in het bezit zijn van een kalfje aan mee kunnen doen.

Vernieuwd horecaplein op de Boerenlanddag

Natuurlijk is er ook gedacht aan de lekkere trek. Het horecaplein is dit jaar compleet vernieuwd en bevindt zich op het midden van het terrein. Naast het horecaplein kan je op andere plekken van het terrein ook terecht voor lekker eten en drinken. Op de Boerenlanddag geniet je van verse streekproducten. Neem een puntzak vers gesneden friet of laat je verassen door een broodje biologische braadworst van de vleeswieg. Ga je toch liever voor een pannenkoek? Geen probleem! Kom voor het complete aanbod langs op zaterdag 12 augustus.

Zien wij jou ook 12 augustus?