• finalisten Heren

    HH
  • finalisten Dames

    HH

Clubkampioenschappen TV Elspeet

06-04-2016, 18:40 | Lezersnieuws | Henri Vermeer

De clubkampioenen 2016 in het enkelspel bij TV Elspeet zijn bekend! Geertjan Westerbroek uit Uddel en Joanne Boeve uit Garderen mogen zich in 2016 de kampioen noemen bij respectievelijk de heren en de dames.

Op zaterdag 2 april werden de finale partijen gespeeld, onder prima omstandigheden voor de spelers. In de herenfinale moest net als vorig jaar Geertjan Westerbroek het opnemen tegen Hesse Hoeksma uit Elspeet. Het werd een mooie, spannende partij om naar te kijken voor het talrijke publiek dat die middag aanwezig was. De heren deden niet veel voor elkaar onder, er werden lange rally's gespeeld. Was het vorig jaar Hesse die de finale won van Geertjan, dit keer was het de vasthoudendheid van Geertjan die de doorslag gaf. Hij won met 6-3 6-4.

Bij de dames ging de eindstrijd tussen Joanne Boeve en Esther van der Horst uit Elspeet. In de eerste set waren de dames behoorlijk aan elkaar gewaagd. De strijd ging lang gelijk op, maar uiteindelijk trok Joanne toch de set naar zich toe. In de tweede set lukt het Esther ondanks goed tegenspel met veel wisseling in slagen, niet om een game te krijgen. Joanne won deze voor het publiek aantrekkelijke partij, met 6-4 6-0.

Eerder op de middag waren de twee finales van de verliezersronde gespeeld. Bij de heren won Gerrit van de Berg van Gerrald Bronkhorst, beiden uit Elspeet. Dat ging echter niet zonder slag of stoot, het was een partij waarin de heren elkaar flink lieten lopen. De setstanden waren 6-3 6-2. Bij de dames was het ook een Elspeets onderonsje, Anet van den Nagel tegen Karina Hoeksma. De dames maakten er een lange partij van, maar uiteindelijk won Anet. Hier waren de setstanden 6-3 7-5.

Voorzitter Bennie Dijkgraaf memoreerde in zijn afsluitende speech aan de nieuwe opzet dit jaar van de clubkampioenschappen enkelspel. Zowel bij de dames als bij de heren waren er voorrondes en was er een winnaars en verliezersronde. Dat betekende dat iedereen meerdere partijen speelde , verdeeld over een aantal weken. Het aantal deelnemers lag misschien juist daarom hoger dan voorgaande jaren. Hij bedankte de toernooicommissie voor de goede organisatie.