• Gelderse vlees veekeuring

    Anne van den Bosch
  • Demonstraties

    Anne van den Bosch
  • Boerenmarkt

    Anne van den Bosch

Een spetterende 2de editie van de Boerenlanddag Meerveld!

10-09-2017, 12:50 | Lezersnieuws | Boerenlanddag Meerveld

Zaterdag 12 augustus was het tijd voor de 2de editie van de Boerenlanddag Meerveld. Herberg 't Vossegat was voor één dag het centrum van de Veluwe. Gezien de enorme uitbreiding van het evenement waren bezoekers van de vorige editie enorm verrast.

Helaas trof een grote regenbui Meerveld en werd het pas rond 12 uur in de middag weer droog.

Gelukkig kregen deze weersomstandigheden de organisatie niet klein en werd alles op alles gezet om het programma vanaf 9:30 toch te volgen. Dat werd beloond want na regen kwam zonneschijn en het terrein vulde zich volledig met toeristen, dagrecreanten, toeschouwers en bewoners uit de buurt!

Om 09:30 uur werd het evenement afgetrapt, waarbij ook de grootste vlees veekeuring van de Veluwe van start ging. Met wel 125 deelnemers werden verschillende koeien, kalveren en stieren gekeurd. Daarnaast was er ook een kinder veekeuring. De Gelderse vleesveekeuring was een belangrijk onderdeel van de Boerenlanddag en trok dan ook groot publiek.

Een groot deel van de Boerenlanddag bestond uit een boerenmarkt met zo'n 50 kramen. Het assortiment op de boerenmarkt was breed, van noten en zuivel tot brocante artikelen. Naast een breed scala aan producten en artikelen konden verregende bezoekers zichzelf ook laten opfrissen bij Riet's Haarstijl, de mobiele kapper op de Boerenmarkt. Terwijl men langs de boerenmarkt liep, kon er gelijk mee genoten worden van de demonstraties die in het midden van het terrein plaatsvonden.

Er werd gemaaid, geploegd en geoogst door oldtimers van de 60 kilometer club de Heideploffers. Bezoekers die niet bekend waren met deze werkzaamheden konden hun vragen kwijt bij één van de leden van de club.

Wanneer men zin had in een hapje of een drankje, kon je terecht op het horecaplein. Hier kon men genieten van de lekkerste, verse pannenkoeken, een broodje hamburger of een koud biertje van de tap met zicht op de demonstraties. Vooraan op het terrein kon men terecht voor zelfgemaakte biologische boerenfriet of een broodje biologische worst van de vleeswieg.

Om 17:00 uur liep de Boerenlanddag ten eind. Waarna het feest werd voortgezet tijdens de Hollandse Feestavond bij Herberg 't Vossegat.

Al met al was het een geslaagde dag met veel gezelligheid. De organisatie wil graag de bezoekers, vrijwilligers, sponsors, deelnemers en marktkraamhouders bedanken voor de opkomst en de medewerking. En natuurlijk is iedereen van harte welkom tijdens de 3e editie op zaterdag 11 augustus 2018. Tot volgend jaar!