Mantelzorg ondersteuningsgroep Nunspeet

20-01-2017, 14:41 | Lezersnieuws | Stichting Welzijn Nunspeet

Door welzijnsorganisaties Het Venster en Stichting Welzijn Nunspeet is er een mantelzorg ondersteuningsgroep opgezet voor partners van mensen met geheugenproblemen (dementie).

•Er zijn acht bijeenkomsten van twee uur. Deze zullen één maal per 14 dagen op donderdagmiddag plaatsvinden in de periode van 16 februari - 25 mei 2017. De groep zal begeleidt worden door Judith Lutgerink, casemanager / ouderenadviseur bij de Stichting Welzijn Nunspeet met ondersteuning van Nienke Pluim en Céline Samson.

•Locatie: Het Venster, Elburgerweg 15, 8071 TA Nunspeet

•Per bijeenkomst wordt er een bijdrage gevraagd van €2,- voor koffie / thee

De onderwerpen die tijdens de bijeenkomsten aan de orde komen worden grotendeels door de deelnemers bepaald. Voor een aantal bijeenkomsten zullen professionals uitgenodigd worden om informatie en advies te geven over verschillende ziektebeelden, wet en regelgeving en mogelijkheden voor ondersteuning. Vragen die aan de orde kunnen komen tijdens deze bijeenkomsten zijn bijvoorbeeld: Hoe kan ik omgaan met vergeetachtigheid? Met wie praat je over dingen die je bezig houden? Wat is het belang van een diagnose?

Hoe zoek ik afleiding, hoe vind ik tijd voor mezelf? Welke vormen van dagbesteding zijn er?

Hoe zit het met wet en regelgeving als iemand dementerend is? Waar kan ik terecht voor hulp en zorg?

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? U kunt hiervoor contact opnemen met Céline Samson of met Nienke Pluim. Aanmelden kan tot 9 februari.

Céline Samson: Nienke Pluim:

Tel: (0341) 25 20 20 Tel: (0341) 25 72 42

E-mailadres: celine@stichtingwelzijnnunspeet.nl E-mailadres: stage2@hetvenster-nunspeet.nl