• Gert van den Berg afgelopen maandag bij de regio-race

    eigen foto

Van den Berg op landelijke lijst CU. Geluid uit de regio gewaarborgd

09-03-2017, 17:01 | Lezersnieuws | Ingrid Slaa

Bij de kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen treffen we op de lijst van de ChristenUnie onze plaatsgenoot Gert van den Berg aan. Het gaat om een plaats in de achterhoede, maar dat is voor Van den Berg geen bezwaar: "De 43e plaats is een onverkiesbare, maar zeker geen nutteloze plaats." Van den Berg heeft geen ambitie om naar Den Haag te gaan, maar door zijn plek op de landelijke lijst is de inbreng vanuit de regio Noord Veluwe gewaarborgd.

Van den Berg: "De Noord Veluwe is een belangrijke regio voor de ChristenUnie. Het is daarom ook belangrijk dat het geluid van onze regio in Den Haag terecht komt. Omdat wij een partij zijn met korte lijnen, kan ik vanuit mijn positie op de kandidatenlijst het regio-geluid laten horen. Daarvoor maakt het binnen onze partij niet uit of je op plaats 10 of 43 staat." De ChristenUnie is sterk in onze regio. In al de zes gemeenten van de samenwerking Regio Noord Veluwe (RNV) is de partij met wethouders vertegenwoordigd.

De input vanuit die gemeenten laat Van den Berg doorklinken. Regionale onderwerpen van belang zijn bijvoorbeeld een betere doorstroming op de A28 en de uitbreiding van Lelystad Airport. "Door mijn directe contacten met Gert Jan Segers en de overige kandidaten in de top van onze lijst, kan ik heel goed aangeven wat hierbij voor onze regio van belang is," geeft Van den Berg aan.

"Het werk als wethouder in Nunspeet is veel te mooi, ik heb dan ook niet de ambitie om Nunspeet in te ruilen voor Den Haag. Maar als een soort bevestiging van mijn regionale taak, zou ik het wel mooi vinden wanneer er veel stemmen uit onze regio op mij worden uitgebracht," erkent Van den Berg.