• Politie Heerde-Hattem

Burgemeester sluit woning Nunspeet na vondst hennepkwekerij

NUNSPEET Loco-burgemeester Leen van der Maas van Nunspeet heeft besloten om de woning aan de Bergakkerweg 1a te Nunspeet met onmiddellijke ingang voor een periode van drie maanden te sluiten. Aanleiding voor dit besluit is een maandagochtend door de politie aangetroffen hennepkwekerij met 78 planten in deze woning. De politie heeft hierbij een persoon aangehouden.

Over het waarom van de sluiting is loco-burgemeester Van der Maas is helder: ,,Een hennepkwekerij in een woonwijk is een inbreuk op de kwaliteit van de leefomgeving, ook vanwege het brandgevaar. Je zult er maar naast wonen. Met dit besluit wil ik voorkomen dat de woning opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt en gelijktijdig onderstrepen dat we hard optreden bij het aantreffen van een hennepkwekerij", aldus de loco-burgemeester.

Sinds 2016 wordt door gemeenten en politie op grond van de Wet Damocles strenger opgetreden bij overtredingen van de Opiumwet. Hiermee willen gemeenten de veiligheid en leefbaarheid verbeteren en drugsoverlast tegengaan.