• De meeste spelletjes worden gespeeld waar ook het publiek goed kan meegenieten.

    Jan Moll
  • Burgemeester Breunis van de Weerd schoot de eerste deelnemers al weg om 08.10 uur.

    JAN MOLL FOTOGRAFIE
  • JAN MOLL FOTOGRAFIE
  • Jan Moll
  • Behendigheid, coördinatie, luisteren naar elkaar en je geduld bewaren, dan kom je een heel eind!

    Jan Moll

Elspeters genieten van de Strijd om Nunspeetse Keiler

NUNSPEET De 22ste strijd om de Keiler werd één groot feest en sportief succes. Vanaf het moment dat burgemeester Breunis van de Weerd om 8.10 uur op de markt het startschot loste, tot en met de afsluiting.

Eric Kroes

Alles werkte afgelopen zaterdag mee, van het weer, van nauwelijks blessures en technische mankementen tot de hoge opkomst van supporters en publiek. Ook diverse Elspeetse teams hadden zich ingeschreven en streden mee om de prijzen. Daarnaast waren er veel Elspeters en vooral veel oud-Elspeters actief in andere teams. Er waren geen Elspeetse teams onder de winnaars in de vijf verschillende klassen. In de afsluitende bijeenkomst in de Veluvine, bedankte Caspar Norg, de nieuwe spreekstalmeester, in de eerste plaats ook alle vrijwilligers. Zonder vrijwilligers (dat waren er ruim tweehonderd) geen Strijd om de Nunspeetse Keiler!

Het was een Keiler die voorafgaande de wedstrijd al legendarisch was. Nog nooit deden zoveel teams mee. Het aantal was gelimiteerd tot zestig, maar de organisatie had nog wel een tiental verzoeken liggen om deel te mogen nemen. Wethouder Marije Storteboom reikte als eerste de sportiviteitsprijs uit, deze ging naar het damesteam van Holstege Montage (met een hoog Elspeetgehalte) die vol trots de beker in ontvangst namen. Daarna was het heel spannend. Bij de heren wedstrijdklasse zat tussen de nummers 1 en 2 en tussen 2 en 3 telkens slechts vijf minuten. De winnaars waren Kattenberg (1e); Fitnessstudio Dekker (2e) en Maxipromo Maxibikes (3e). De dames hadden geen wedstrijdklasse, maar wel een sportklasse. Tussen de nummer 1 en 2 zat een behoorlijk verschil, tussen de nummers 2 en 3 was dat verschil veel kleiner. Sportvoedingwebshop.com (1e); Holstege Montage (2e); Zeevat hypotheken en verzekeringen (3e).

 

BURO HOLDIJK De sportklasse bij de heren telde maar liefst vijftien teams. Winnaars waren hier Aartec (1e); Zeevat Hypotheken en verzekeringen (2e); Pets Place (3e). Het Elspeetse Buro Holdijk behaalde een zeer verdienstelijke vijfde plaats en was nog geen acht minuten verwijderd van het podium. Gert Holdijk spreekt dan ook van een geslaagd evenement. ,,Het was weer beter georganiseerd dan vorig jaar en dat is vooral voor de sporters erg fijn. Wij hebben als team het op de spelletjes erg goed gedaan en daarnaast konden we niet harder tijdens het fietsen en lopen. Dit was het maximale wat er uit te halen was. We mogen trots zijn op deze prestatie, maar een podiumplaats had het resultaat compleet gemaakt. Wij willen meedoen om het plezier en ook voor de prijzen maar je kunt niet elk jaar winnen. Volgend jaar weer een nieuwe kans!"

 

WIEBERDINK De recreantenklasse bij de dames was dit jaar zeer goed bezet met twaalf teams en veel concurrentie. De eerste drie teams waren: Kickoff voetbalreizen (1e): SUB5 (2e); De 7 Heuvels (3e). Hierin kwam het damesteam van Stukadoorsbedrijf G. Wieberdink voor het tweede jaar in actie en eindigde in de achterhoede maar dat mocht de pret niet drukken. Gerrit Wieberdink: ,,De dames hebben alles gegeven en dat is het belangrijkste. Verder ben ik blij dat ik ze op deze wijze kan steunen want de Keiler blijft een geweldig evenement."

 

VAN ASSELT En ten slotte de recreantenklasse heren met verreweg de meeste teams. Een ongekend groot aantal van 27 teams deed mee en dat maakte het extra spannend dit jaar. De uitslag in deze categorie: Wielink Websolutions (1); Kattenberg Verhuizingen 2 (2); BDO (3). Het Elspeetse team van Administratiekantoor Van Asselt debuteerde met deelname van de gehele familie. Vader Dick was erg tevreden over hun debuut. ,,We hebben meegedaan met onze hele familie, als vader, moeder, twee zonen en twee dochters en (kind aan huis) Thomas." De vijf maanden training waren leuk en de deelname pittig, maar wel heel erg genoten. Wat een perfecte organisatie, dat is ongelooflijk goed geregeld. Volgend jaar doen we zeker weer mee met een team."

 

De Keilerwedstrijd heeft een plaats verworven als grootste sportevenement op de Noordwest-Veluwe en binnen Nunspeet. De Keiler hoort bij Nunspeet en vanwege het verbindende element, kan Nunspeet de Keiler niet meer missen... Een mooie opdracht voor de organiserende Lions Club voor de komende jaren, te beginnen bij de volgende wedstrijd die gepland staat op 2 juni 2018.