Expositie in Stroe

STROE In galerie "In de oude school" te Stroe begint 8 maart al weer de tweede expositie van 2015. Er wordt werk van 3 kunstenaars uit Nederland en België geëxposeerd die een nieuwe draai aan het gebruikte materiaal, het beeld of hun leven hebben gegeven.

De titel van de expositie "Een nieuwe draai" is hiermee snel verklaard, maar laat wel de vraag achter welke draai er dan door de exposanten gemaakt wordt.

"Vind je dat niet erg ? " is een vraag die de net afgestudeerde kunstenares Lotte Meijer ongetwijfeld vaak te horen zal krijgen. Ook in galerie "In de oude school" zal menig bezoeker zich die vraag kunnen voorstellen.

Lotte Meijer is namelijk niet tevreden met het door haar geschilderde realistische landschap. Ze verzaagt haar werk en assembleert het geheel tot een nieuw beeld. Het is volgens haar geen vernietiging van een schilderij, het is een poging om de anatomie van de natuur beter te ervaren.

Door de fragmentatie, de nieuwe draai aan het landschap, is er ook meer nadruk op beeld en techniek.

Ook bij de Belgische kunstenaar Pichelle zien we deze nadruk op beeld en techniek terug. Hij geeft het begrip houtbewerking een geheel nieuwe wending. Hij noemt zichzelf heel fraai "plasticien". Dit woord geeft prima weer dat hij zijn sculpturen plasticiteit meegeeft. Zijn wandobjecten en losstaande sculpturen kennen veel invalshoeken waaronder ze te bekijken zijn. De vraag dringt zich ook steeds weer op: Is dit werkelijk allemaal mogelijk met hout?

Als laatste exposant houdt de voormalige docent Herbert Willems het, vergeleken met zijn jongere mede-exposanten, vrij rustig.

Willems schildert in een romantische stijl. Hij streeft daarbij echter naar eenvoud en geenszins naar realisme. Zijn werken roepen een gevoel van heimwee op. Het zijn plekken van geborgenheid, balans en harmonie.

De expositie duurt tot 26 april en is te bezichtigen tijdens de vaste openingstijden van de galerie: iedere woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 -17.00.

Zondagmiddag 8 maart zijn de kunstenaars in de galerie aanwezig om hun werk toe te lichten.

Meer informatie en beeldmateriaal is te vinden op de site van de galerie. (www.indeoudeschool.nl)