• ANP/Jeroen Jumelet

Geld voor beste ideeën om Veluwe mee te verbeteren

VELUWE Vorig jaar is de Veluwe uitgeroepen tot één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Dit gebeurde naar aanleiding van de publieksverkiezing 'Mooiste Natuurgebied van Nederland', waarmee de Veluwe 300.000 euro heeft gewonnen. Het grootste deel van dat geld wil de Veluwe inzetten om initiatieven van inwoners of verenigingen uit te lokken.

Daarvoor is de website www.prijsvraagdeveluwe.nl opgezet. De Veluwe is op zoek naar vernieuwende en inspirerende ideeën die ervoor zorgen dat de Veluwe nog mooier en aantrekkelijker wordt. Dit kunnen ideeën zijn die ervoor zorgen dat er meer recreanten en toeristen de Veluwe bezoeken, of ideeën die ervoor zorgen dat de bijzondere natuur en cultuur van de Veluwe wordt versterkt. Of ideeën die de beleving van de Veluwe verbeteren.

PRIJZENGELD Het prijzengeld is in totaal 10.000 euro en wordt verdeeld onder de tien beste inzendingen (3.500 euro; 2.000 euro; 1.000 euro en de vierde tot en met de tiende prijs is 500 euro). Het gaat hier om nettobedragen die vrij te besteden zijn.

Naast het prijzengeld maken de winnaars kans op een bedrag van 5.000 tot maximaal 50.000 euro om het idee daadwerkelijk te realiseren. Indienen van ideeën kan tot 30 september. Iedereen zonder winstoogmerk (inwoners, recreanten, studenten, instellingen, verenigingen en stichtingen) kan deelnemen.