Groot lenteconcert van 'Puttens Mannenkoor' en 'Elspeets Mannen Ensemble'

PUTTEN Het jaarlijkse Lenteconcert van 'Puttens Mannenkoor' onder leiding van dirigent Wim Ruitenbeek vindt zaterdag 23 april plaats. Dit concert wordt gegeven in de Gereformeerde Kerk aan de Achterstraat 39 in Putten. Naast het 'Puttens Mannenkoor' treedt het 'Elspeets Mannen Ensemble' met dirigent Dick van Asselt op.

Het Puttens Mannenkoor wordt op de piano worden begeleid door Harrie Stijf. Hij heeft de opleiding schoolmuziek gekozen. Eerst in Enschede, later via de Schumann-akademie. Hij heeft les gehad van Wim Gijssendorffer en Jannie van de Bosch en twee maanden van Jan Broekhuis. In 2000 heeft hij van de muziek volledig zijn werk gemaakt. Op dit moment is hij als musicus werkzaam, als vakleerkracht muziek, dirigent/pianist/ toetsenist, keyboard- piano- en AMV-leraar, componist/arrangeur en organist.

Het 'Elspeets Mannen Ensemble' is opgericht in 2005 en bestaat uit tien zangers onder leiding van Dick van Asselt. Doelstelling van het Ensemble is het zingen van geestelijke, profane (niet geestelijke) en klassieke muziek. Van Asselt studeerde orgel, piano en koor- en orkestdirectie aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle. Deze opleiding heeft hij in 1986 afgerond als uitvoerend musicus. Zijn docenten waren Jaap Dragt, Harm Jansen en Hos Leusink. Naast het Elspeets Mannen Ensemble is Dick ook dirigent van drie andere koren.

Als instrumentalisten verlenen Kimberley Kortenhoeven op hobo en Jaco Koster op doedelzak medewerking aan het concert. Kortenhoeven is 24 jaar en begonnen op de blokfluit. Daarna heeft ze gekozen voor de hobo en bespeelt met veel plezier dit instrument inmiddels 16 jaar. Af en toe volg ze nog muziekles en speelt bij Christelijke Harmonie Crescendo te Ermelo. Ook speelt ze soms mee met projecten of een koor.

Koster(27) speelt al een aantal jaren doedelzak, en is vaak te vinden op de Groevenbeekse heide, waar hij oefent. Ook geeft hij regelmatig optredens op de Veluwe en in de polder. Hij is lid van de band; Friends of the Pipes, te Emmeloord.

De kerk is om 19.30 uur open en het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te verkrijgen bij leden van het Puttens Mannenkoor, bij de penningmeester Wim Termaat, tel. 0341-358218 en op de avond zelf bij de kerk.