'Heel Elspeet Bakt' op Koningsdag

ELSPEET Op haar ledenvergadering kwam het bestuur van de Oranje Vereniging Elspeet met een overzicht van de activiteiten rondom Koningsdag en Bevrijdingsdag 2016.

Eric Kroes

Tijdens de algemene ledenvergadering werden door het bestuur twee nieuwe bestuursleden naar voren geschoven: Alice Evers en Elsbeth Juffer. De aanwezige leden stemden hier mee in en voorzitter Henri van Asselt mocht de twee dames van harte welkom heten en installeren binnen het bestuur van de OVE. Aan het eind van de ledenvergadering was het programma rondom Koningsdag en Bevrijdingsdag dan ook definitief vastgesteld. De feestelijkheden beginnen op dinsdagavond 26 april en gaan door tot en met vrijdag 6 mei.

De festiviteiten rond Koningsdag starten op dinsdagavond 26 april met een live optreden van Swinging Piano's in de sporthal. Het publiek kan verzoekjes indienen en enthousiast meezingen. Aanvang; 20.30 uur.

Op de ochtend van Koningsdag is er 's ochtends muziek vanaf de toren en om 10.30 uur geeft de fanfare een concert met aansluitend de aubade bij het kulturhus. Om 14.00 uur begint de bakwedstrijd 'Heel Elspeet Bakt', een wedstrijd wie de lekkerste taart kan maken. iedereen kan aan deze wedstrijd meedoen. De deelnemers worden in verschillende categorieën ingedeeld zodat het een eerlijke strijd zal zijn.

Elspeetse bakkers mogen zich nog steeds melden, want de organisatie kan zeker nog meer deelnemers gebruiken. Kijk op voor de spelregels: www.facebook.com/OranjeverenigingElspeet

Meer weten of opgeven voor Heel Elspeet Bakt? Mail naar info@ove-elspeet.nl Bel of Whats-app:0636359581 Alice van de Steeg op 06-12647319.

Uiteraard is er die dag meer te doen dan alleen de bakwedstrijd. Op het terrein worden meerdere activiteiten uitgezet waar kinderen en volwassenen vrijblijvend aan mee kunnen doen. Voor de liefhebbers is er Sumo worstelen. Daarnaast zijn er voor de kinderen weer verschillende activiteiten zoals boogschieten, darten en de stormbaan georganiseerd. De dag wordt afgesloten met een BBQ en met een optreden van het shantykoor De Meulezangers Elspeet.

Op zaterdag 30 april is er vanaf 19.00 uur een kinderavond in het Kulturhus. Er is een kinderdisco en een spectaculaire goochelshow. Ook dit jaar wordt weer de lampion- en fakkeloptocht gehouden.

Op vrijdag 6 mei wordt de jaarlijkse sterrit met de auto gehouden. Vertrek vanaf de kantine van het voetbalveld. Inschrijven vanaf 18.30 uur.

foto Het nieuwe bestuur heeft een mooi programma voor Koningsdag opgesteld.