Hommage in Garderen aan Rien Poortvliet

GARDEREN Illustrator, tekenaar en kunstschilder Rien Poortvliet overleed in september 1995 op 63-jarige leeftijd. Bekende boeken van de 'tekende verteller', zoals hij zichzelf noemde, zijn bijvoorbeeld De vossen hebben holen, Het brieschend paard, Braaf (over honden), Te hooi en te gras (over het boerenleven), De Ark van Noach en Leven en werken van de kabouter.

De achtste editie van het Veluws Zandsculpturenfestijn bij De Beeldentuin in Garderen is geïnspireerd op zijn omvangrijke oeuvre. Het thema is 'De wereld van Rien Poortvliet'. Ook de bekende tekenaar is in zand te bewonderen, onder meer in zijn atelier en ook met zijn vrouw Corrie (foto hiernaast).

Bij De Beeldentuin aan de Oude Barnevelderweg zijn vele tientallen creaties van ruim twintig zandkunstenaars te bewonderen. Er is naast een buitenroute ook een groot overdekt gedeelte, met onder meer zand-sculpturen die spreekwoorden en gezegden uitbeelden, taferelen uit grootmoeders tijd en een expositie van originele Rien Poortvliet-schilderijen. Ook is er een kabouterbos.

Het Veluws Zandsculpturenfestijn is te bezoeken tot en met 29 oktober (niet op zondag).Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 10.00-17.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.zandsculpturen.nl.