• De parkeerplaats bij hotel restaurant Dennenheuvel is volledig gereconstrueerd.

    Dick van der Veen

Inloopavond werkzaamheden Heerderweg Epe

EPE De provincie Gelderland organiseert dinsdag 19 september, samen met aannemer Van Gelder, een inloopavond over de werkzaamheden aan de Heerderweg in Epe. De werkzaamheden zullen in het voorjaar van 2018 klaar zijn. Tijdens de inloopavond wordt de omgeving geïnformeerd over de werkzaamheden, planning en omleidingen.

 

BEREIKBAARHEID De Heerderweg wordt vanaf 2 oktober afgesloten vanaf het politiekantoor tot Zwarte Weg. Fietsers kunnen altijd één kant van de Heerderweg gebruiken. Bestemmingsverkeer kan doorrijden tot aan de Vemderweg. Verkeer van en naar Epe wordt omgeleid via de N309. Woningen, bedrijven en horeca langs de Heerderweg blijven bereikbaar.

 

Tijdens de werkzaamheden kan de bus niet door of langs de werkzaamheden rijden. Syntus rijdt daarom een alternatieve rijroute via de N309 en A50. Busreizigers worden in Epe opgehaald en naar een centraal punt gebracht (halte Klaarbeek in de Hoofdstraat). Vanaf hier vertrekt de bus over de A50 naar het transferium Horsthoek.

 

De Heerderweg (N794) verbindt Epe en Heerde en is een belangrijke verbinding met de A50. De provincie gaat deze weg veiliger maken voor automobilisten en fietsers die de weg dagelijks gebruiken. Zo komt er aan beide zijden van de weg een fietspad en gaat op een groot deel van de Heerderweg de snelheid omlaag naar 60 km/h. Bij de werkzaamheden neemt de provincie speciale maatregelen om zoveel mogelijk bomen langs de Heerderweg te behouden.

De inloopavond vindt plaats bij Restaurant Dennenheuvel tussen 18.30 en 19.00 uur.