Nieuwe kunstexpositie

ELSPEET In het conferentiehotel Mennorode zijn van 11 december tot en met 5 april 2016 de kunstwerken van Catrien Dirkmaat en de masterclass van Kunstacademie Friesland te bewonderen. De tentoonstelling is vrij toegankelijk en de geëxposeerde werken zijn te koop.

De kunstwerken van de nieuwe expositie hangen verspreid in de gangen van het hotel: bij binnenkomst ontvangen bezoekers een informatiefolder met de route en een overzicht van alle werken. Het bezoeken van de tentoonstelling kan van maandag t/m zondag. Voor de openingstijden in het weekend is het raadzaam van tevoren telefonisch te informeren bij de receptie van Mennorode (0577-498 111).

Natuur als inspiratiebron

Een van de exposanten is Catrien Dirkmaat. Zij schildert grootformaat schilderijen die zijn geïnspireerd door de natuur. Haar karakteristieke bloemvormen -een steeds terugkerend element- zijn vrij, abstract en gelaagd. De beeldend kunstenaar werkt met plamuur- en palletmessen en gebruikt zowel olie- als acrylverf. Opvallend aan haar kunstwerken zijn de verrassende kleurcombinaties en de sterke dynamiek. Ze schildert vaak op muziek en dat is goed terug te zien.

Kunstacademie Friesland

Het andere deel van de expositie bestaat uit werken van de masterclass van de Kunstacademie Friesland. Die masterclass is voor mensen die verder willen in hun ontwikkeling als kunstenaar. In de masterclass kregen de inmiddels afgestudeerde studenten inspirerende lessen en lezingen van verschillende kunstenaars. Ook leerden ze werken vanuit verschillende invalshoeken en met diverse materialen. Met een groep van negen studenten die allen hun eigen werkwijze hebben, levert dat een verscheidenheid aan kunstwerken op.

Conferentiehotel Mennorode, Apeldoornseweg 185, 8075 RJ Elspeet, www.mennorode.nl