Vogelshow De Nachtegaal in Nunspeet

NUNSPEET De jaarlijkse vogeltentoonstelling van De Nachtegaal wordt dit jaar gehouden van donderdag 3 tot en met zaterdag 5 december. De tentoonstelling is een onderlinge wedstrijd die nu al voor de 62 ste keer gehouden wordt. Er zijn ditmaal 181 vogels ingezonden door 15 leden, wat resulteert in een grote verscheidenheid. Naast kanaries (kleur, vorm en postuur) en tropische vogels, worden er ook grasparkieten, neophema's, grote parkieten en duifjes tentoongesteld. Op woensdag wordt door de keurmeesters van de Nederlandse Bond gekeurd en vastgesteld wie zich kampioen mogen noemen. Vervolgens zal de tentoonstelling op donderdag 3 december om 20:00 worden geopend met de bekendmaking van de resultaten en de kampioenen, waarna vanaf 20:30 ook het publiek welkom is om de vogels te komen bewonderen.

Ook vrijdag is de tentoonstelling tussen 10:00 en 22:00 voor het publiek geopend en op zaterdag krijgt het publiek de laatste kans om een bezoek te brengen tussen 10:00 en 16:00.

Tijdens de gehele show zijn er meerdere verlotingen met prijzen en worden er ook vogels in de verkoopklasse aangeboden. De show wordt gehouden in het gebouw van P.V. De Zilvermeeuw aan de Industrieweg 50 in Nunspeet. De entree is gratis.