• Archief BDUmedia

Elspeet promoveert naar derde klasse

ELSPEET Door een 2-0 overwinning op VCA uit Sint Agatha is Elspeet gepromoveerd naar de derde klasse, waarin het volgend seizoen mogelijk Hulshorst ontmoet. Dat laatste is voorbehouden aan de competitieleider van de KNVB.

Na de zinderende 0-1 in de uitwedstrijd leek het 'Op de Heide' een spannend gevecht te worden. Niets was minder waar. De gasten waren door een reeks schorsingen dermate verzwakt dat ze geen enkele moment tegenstand van formaat konden bieden. De enige smet op de Elspeetse triomf is dat de ploeg handenvol kansen onbenut liet.

Hoe hoog de nood bij VCA was, bleek uit het feit dat spits Jan van Es het doel moest verdedigen. En laat hij nu juist de uitblinker zijn aan Brabantse zijde. Elspeet bouwde de aanvallen goed op, kreeg zoals gezegd reeksen van kansen, maar sprong daar zeer slordig mee om.

Mark Spijkerboer op links glipte keer op keer langs zijn bewaker. Hij was het ook die diep aangespeeld een fraaie solo afrondde met een beheerste schuiver in de verste hoek: 1-0. In de slotfase werd invaller Wessel Pluim bedolven onder een kluwen van spelers toen hij de 2-0 aantekende.

Trainer Jan de Ruiter behaalde hiermee zijn vierde promotie in een imposante carrière. VCA droop teleurgesteld af. Vorig seizoen was VEVO Veessen te sterk, nu weer Elspeet. De Veluwe is voor hen niet de favoriete plek. En Elspeet vierde een bescheiden feest. In de wetenschap dat volgend seizoen op een hoger niveau het vizier beter moet worden afgesteld.