• Links, Erik Witteveen en Jan den Herder, voor de spelersgroep van Vierhouten'82.

    Eric Kroes

'Het ziet er goed uit voor Vierhouten'82'

VIERHOUTEN De zomerstop voor Vierhouten'82 heeft lang geduurd maar vorige week is de selectie onder leiding van trainer Jan den Herder weer begonnen met trainen. Hij wordt dit seizoen geassisteerd door Erik Witteveen waarmee de technische begeleiding weer volledig is en als het mogelijk is ook wordt uitgebreid met een keeperstrainer. De selectie is aan het begin van het seizoen weer opgekrikt naar 16 spelers en dat is volgens Jan den Herder een prettige bijkomstigheid. Want afgelopen seizoen moest te vaak een beroep op Vierhouten 2 gedaan worden.

Eric Kroes

Jan den Herder: ,,We gaan het met deze groep doen en dat moet genoeg zijn want we hebben maar een competitie van 12 teams. Daarbij willen we iedere selectiespeler aan het voetballen houden maar allereerst iedereen wedstrijdfit krijgen. Daarom spelen we ook de eerste drie weken geen oefenwedstrijden maar gaan we pas in het bekertoernooi onze eerste wedstrijd spelen."

Vierhouten'82 heeft het vooruitzicht van een hybride veld voor het seizoen 2018/2019, wat betekent dat het water beter kan worden afgevoerd maar vooral dat het een mengsel is van kunstgras en gewoon gras. Trainer Jan den Herder: ,,De spelers spelen dan op gewoon gras met een onderlaag van kunstgras. Het voordeel is dat de ondergrond vlak blijft waardoor het veld geen hobbels meer heeft. Zodat we hier straks ook op kunnen trainen en ons niet meer hoeven te behelpen in de veel te kleine oefenhoek of dikwijls moeten afreizen naar de buren in Elspeet."

Resultaten zijn volgens de trainer niet goed te voorspellen. Zeewolde en EFC'58 zijn de torenhoge favorieten voor het kampioenschap want zij zijn al jarenlang 3e klasse voetbal gewend. Jan den Herder: ,,Voor de rest is het afwachten hoe de andere verenigingen zich kunnen weren tegen ons spel. Het zou mooi zijn als we voor een periodetitel kunnen gaan. Laten we eerst maar eens een goede reeks wedstrijden neerzetten en dan zien we wel wat nog mogelijk is. Met Erik Witteveen erbij gaan we langzaamaan de trainingsintensiteit opkrikken. We kunnen dan ook meer persoonlijke aandacht geven of met de linies wat specifieker gaan trainen. De ruimte is nu hiervoor aanwezig en daar moeten we zelf een juiste invulling aan geven."