• Eric Kroes

Prins Bernhard: ambities met een jong elftal

UDDEL Bij sv Prins Bernhard lijkt het op het eerste gezicht niet veel veranderd, toch is de werkelijkheid anders. De hoofdtrainer is nieuw, de selectie kent veel wisselingen doordat vele ervaren spelers hun prioriteiten in het maatschappelijke leven voorrang geven. Ook de technische commissie is gestopt en daarom lijkt sv Prins Bernhard begonnen aan een nieuw tijdperk. Energiek en vol enthousiasme start de voetbalclub aan het seizoen 2017-2018 in de klasse 4B.

Eric Kroes

De nieuwe hoofdtrainer, Remco van de Kamp, is eigenlijk niet helemaal nieuw omdat hij in de seizoenen hiervoor als assistent trainer fungeerde. Met het vertrek van de vorige hoofdtrainer werd Van de Kamp doorgeschoven naar eindverantwoordelijke voor het eerste elftal. Hoewel Remco van de Kamp de spelersgroep voor het grootste gedeelte al kent is de selectie behoorlijk veranderd. Reinier Schouten (zakelijk), Dick van Rhee (zakelijk), Gerjan van de Kamp (lager elftal DVS'33), Wilco Pul (lager elftal DVS'33), Drees Peter van den Broek (gestopt) en Michel Bronkhorst (knieblessure) hebben allemaal hun eigen redenen om definitief of voorlopig niet in de selectie te acteren.

Remco van de Kamp: ,,Gelukkig hebben we ook diverse jonge gasten bij de selectie kunnen voegen, zoals Julian Hop en Jeroen Bronkhorst." Hierdoor is de selectie toch nog 16 man breed. Van de Kamp wil zijn team rustig aan wedstrijdklaar maken. Daarom gaan de bekerwedstrijden voor de 4e klasse club uit Uddel ook als verkapte oefenwedstrijden gebruiken om straks wel klaar te zijn voor de competitie.

In de competitie weet Van de Kamp welke clubs favoriet zijn: ,,Natuurlijk zullen EFC'58 en Zeewolde als gedegradeerde 3e klasser gelijk weer willen promoveren dus reken maar dat zij sterke teams hebben. Maar zoals De Paasberg en DVV weten we niets van. Dus dat moeten we even afwachten." De spelstijl van Prins Bernhard zal zeker anders zijn dan vorig seizoen volgens Van de Kamp: ,,We hebben voorin veel ingeleverd en dus zullen we onze kracht ergens anders uit moeten putten. Maar daar zullen we zeker uitkomen." Het jonge ambitievolle elftal zal aangestuurd worden door aanvoerder Arjen Koetsier.