• Jan de Ruiter, midden, tussen zijn selectiespelers en geheel rechts, assistent trainer Martin Kieft.

    Eric Kroes

'Stabiele derdeklasser' uitgangspunt VV Elspeet

ELSPEET Met de promotie naar de 3e klasse B heeft vv Elspeet haar eerste doel bereikt. Het tweede doel, een stabiele 3e klasser, zal een zwaardere opgave worden.

Eric Kroes

Elspeet trainer Jan de Ruiter ziet wel genoeg mogelijkheden in de selectie bij Elspeet om het beoogde doel te behalen. De voetballende kwaliteit is volgens deze trainer zeker aanwezig. De Ruiter: ,,Naast het voetballende gedeelte zal onze selectie vooral te maken krijgen met mentale en fysieke weerbaarheid. Dat is in de derde klasse een heel stuk anders dan in de 4e klasse. We zullen zien of de selectie daar stappen in kan maken."

Wat betreft de tegenstanders is De Ruiter gereserveerd want de top 4 van vorig seizoen in klasse 4B met Otterlo, Hulshorst, Barneveld en Elspeet spelen nu allemaal in 3B. Daarbij komen de teams die in 3B zijn gebleven zoals Oene, SDS, Stroe, Teuge, Zwart Wit'63, Rood Wit'58, Batavia'90 en Hoevelaken. Tevens zijn twee gedegradeerde 2e klasse verenigingen bij ons ingedeeld zoals Vios Vaassen en Unicum Lelystad. Jan de Ruiter: ,,We zullen waarschijnlijk niet om de prijzen meedoen maar met een betere organisatie in het veld moeten we wel in staat zijn om wedstrijden te gaan winnen. Als de spelers onderling meer van elkaar accepteren zal de mentale weerbaarheid ook beter worden. Dan zie ik het positief in voor onze vereniging. In de voorbereiding spelen we tegen Rood Wit'58 en dat zal de eerste graadmeter worden. Als we in de competitie bovenaan het rechterrijtje kunnen komen dan zou dat een goede prestatie zijn."

Waar Elspeet gaat eindigen lijkt moeilijk te voorspellen omdat andere verenigingen veel meer met verloop van spelers te maken hebben dan dat Elspeet dat heeft. Als een 2e klasse vereniging degradeert kan het zomaar 5 spelers kwijt raken. En tussen de regioclubs onderling zijn rond Ede, Barneveld en Amersfoort ook altijd een merkbare spelerswisselingen aan de gang, dat wordt dus afwachten of die clubs spelers verliezen of juist terugwinnen.

Jan de Ruiter sluit af met: ,,We hebben zeker nog werk te doen maar we zullen alles geven om niet in de degradatiezone te komen. Daar moeten we gewoonweg buiten blijven want dan wordt het lastig."