Klein Duimpje opgenomen in Stichting Doomijn Peuterspeelzalen

ELSPEET Peuterspeelzaal Klein Duimpje in Elspeet is vanaf 1 april opgenomen in Stichting Doomijn Peuterspeelzalen 'om de continuïteit en voortgang van de peuterspeelzaal en Vroeg en Voorschoolse Educatie (VVE) te kunnen waarborgen.'

In de afgelopen jaren hebben veel kinderen peuterspeelzaal Klein Duimpje mogen bezoeken, waardoor de activiteiten van deze peuterspeelzaal in de kern van Elspeet een plek hebben gekregen. De komende veranderingen vanuit de wet- en regelgeving, maken dat het aansturen van een peuterspeelzaal als Klein Duimpje een complexe taak is. Zowel het bestuur van Klein Duimpje als de gemeente Nunspeet vinden de continuïteit en voortgang van de peuterspeelzaal en de Vroeg en Voorschoolse Educatie (VVE) in samenwerking met de basisscholen belangrijk. Het bestuur van de peuterspeelzaal heeft besloten om de peuterspeelzaal, in nauw overleg met de gemeente Nunspeet, over te dragen aan de organisatie Doomijn.

Voor de kinderen verandert er voorlopig niets, de peuterspeelzaal blijft in het Kulturhus gevestigd en ook blijven de huidige peuterspeelzaalleidsters en vrijwilligsters werken bij de peuterspeelzaal.

DOOMIJN Doomijn heeft meerdere peuterspeelzalen in de gemeente Nunspeet en Hulshorst en ervaring met het aanbieden van VVE. Niet alleen in Nunspeet is Doomijn terug te vinden, in het gebied tussen Harderwijk en Groningen biedt Doomijn peuterspeelwerk aan in diverse gemeenten.

(Video: promotiefilmpje via doomijn.nl).