• Maranke Pater

'Mobiliteit redde mijn leven'

Advertorial

PUTTEN Drie dagen lang kunnen mensen ondervinden wat het betekent om gebruik te maken van een scootmobiel of driewielfiets. Re-Actief Zorghulpmiddelen houdt op 18, 19 en 20 mei speciale

mobiliteitsdagen in deze meimaand mobiliteitsmaand. 

Klaske schafte drie jaar geleden bewust een scootmobiel aan. ,,Ik ben altijd erg fit geweest, maar door MS moest ik een stapje terug doen. Zelfs hardlopen ging op een gegeven moment niet meer." De scootmobiel zag ze op dat moment nog niet als een verrijking van haar leven. ,,Ik was bang dat mensen mij gingen na kijken. Maar door geen hulpmiddelen te gebruiken werd mijn wereldje kleiner en kwam ik steeds minder buiten. Ik houd van de natuur en om buiten te zijn."

REDDING

Toen ze uiteindelijk over de drempel heen durfde en een scootmobiel aanschafte ging er een wereld voor haar open. ,,Mobiliteit redde mijn leven. Ik gebruik de scootmobiel nu overal voor. Drie keer per week rijd ik naar het zwembad om daar baantjes te trekken. Ik breng er het groenafval uit de tuin mee weg. In het bos kan ik met mijn scootmobiel gewoon crossen. Bij technische problemen bel ik naar Re-Actief." 

Een andere tevreden klant van Re-Actief is de heer Hilhorst uit Hoevelaken.

Hij raakte door omstandigheden verlamd, waardoor hij dacht niet veel meer te kunnen ondernemen. Piet van der Wal, directeur van Re-Actief Zorghulpmiddelen ,,Het is heel dankbaar om iemand te helpen bij meer vrijheid en zelfstandigheid in zijn leven terug te kunnen geven. De heer Hilhorst had vroeger een eigen groente- en fruithandel, maar kwam door de hersenbloeding stil te zitten. Nadat hij had leren fietsen op de driewielfiets kon hij er weer op uit en er gaat geen dag voorbij of hij heeft gefietst."

ACCEPTATIE

Klaske en de heer Hilhorst zijn volgens de medewerkers van Re-Actief een prachtig voorbeeld van mensen die hun hulpmiddel geaccepteerd hebben. Van der Wal: ,,We willen tijdens de mobiliteitsdagen graag iedereen laten zien hoe handig een scootmobiel of een driewielfiets kan zijn."

OEFENBAAN

Vlakbij het bedrijf ligt een speciale oefenbaan met verschillende ondergronden, zoals aarde, schelpen en stenen en diverse obstakels waar mensen met een driewielfiets of een scootmobiel langs kunnen rijden. Van der Wal: ,,We organiseren deze dagen juist voor de mensen die nog onbekend zijn met de scootmobiel en de driewielfiets. Die dankzij deskundig advies en ervaringsverhalen van andere gebruikers wél de stap willen nemen om vrijblijvend een ritje te maken." 

WERELD OPEN

De drie mobiliteitsdagen worden feestelijk omlijst met wat lekkers en wat te drinken. Leden van de Scootmobielclub Putten ondersteunen de dagen.

Tussen 10.00 uur en 15.00 uur is iedereen welkom. ,,We kunnen bezoekers verschillende modellen in diverse prijsklassen laten zien. Van een stoere trike-uitvoering tot een luxe scootmobiel met overkapping."

Er zijn diverse dagkortingen en speciale aanbiedingen. Mensen die problemen hebben met vervoer kunnen thuis opgehaald worden. ,,We zien de mobiliteitsdagen vooral als een mooi dagje uit en als manier om het gevoel dat de meeste mensen bij een hulpmiddel hebben een stuk positiever te maken. Met een hulpmiddel gaat er namelijk een wereld voor iemand open."

a [Re-Actief ZorghulpmiddelenHoge Eng-West 2 - 4PuttenTel: 0341-350593www.re-actief.com