Slager Van den Berg breidt assortiment uit

Voortaan naast regulier vlees ook biologisch- en scharrelvleesPUTTEN - Albert van den Berg (33 jaar) is de nieuwe scharrelvleesspecialist in Putten. Met ingang van 29 augustus heeft hij deze 'titel' overgenomen van slager L. Hartevelt, die zijn slagersschort vorige week aan de wilgen heeft gehangen. Met veel enthousiasme begint Van den Berg aan een nieuw avontuur. Biologisch- en scharrelvlees is momenteel erg in trek. Steeds meer mensen kiezen voor gezond en eerlijk kwaliteitsvlees. ,,Ik ben nog een echte idealist als het gaat om het bereiden van vlees," aldus Albert. ,,Met die insteek ben ik in 2007 als zelfstandig ondernemer gestart. Ik vind het een vereiste dat vlees met passie wordt bereid, zonder toevoeging van verkeerde e-nummers, gluten en antibiotica. Het is belangrijk dat Puttenaren weten wat er met het vlees gebeurt, voordat het op hun bord ligt." De ambitieuze slager levert zijn vlees echter niet alleen in de regio. Via de webshop kunnen klanten vanuit het hele land hun biologische vlees in Putten bestellen. De zoektocht naar de beste kwaliteit zal nooit stoppen. Albert: ,,Ook dieren hebben recht op een diervriendelijk leven. Een varken wil wroeten, een koe is graag in de buitenlucht en kippen houden liever hun snavel. Zodoende verwerken wij graag vlees van dieren die in groepen worden gehouden, vrij naar buiten kunnen en verantwoord voer krijgen. Deze vrijheid smaakt namelijk door in het vlees."Van den Berg gebruikt voor de ambachtelijke bereiding van zijn biologische producten geen smaakversterkers en chemische toevoegingen voor geur, kleur, smaak en houdbaarheid. In de winkel aan de Klaas Bosstraat vinden klanten diverse kant-en-klaar producten die milieubewust en vacuüm zijn verpakt, zoals varkensvlees, kalfsvlees, rundvlees en kip. 's Zomers is er melkmoes, 's winters staat er erwtensoep op 't menu. Binnenkort komen er nieuwe shockfreezers, waarmee het vlees binnen 60 minuten diepgevroren is.Twee dagen in de week zal 'ex-slager' Hartevelt hem assisteren vanachter zijn vertrouwde hakblok. ,,Van iemand met zoveel ervaring kun je veel leren," zegt Van den Berg. "Bovendien zien sommige klanten nog een tijdje een vertrouwd gezicht."Kwaliteitsslagerij Van den Berg, gevestigd aan de Klaas Bosstraat 3, is bereikbaar via telefoon 0341-35 57 14. Bestellen kan eenvoudig via www.mijn-slager.nl Bestellingen vanaf € 100,00 worden op zaterdag voor slechts € 6,50 thuisbezorgd (alleen op het vasteland).