• eigen foto

Hovenier Stip gaat graven verzorgen

Advertorial

ELSPEET Het onderhouden van tuinen en graven past bij elkaar. Daarom gaat Hoveniersbedrijf Stip in Elspeet, zowel in Elspeet als ook regionaal op de Veluwe het onderhoud van graven verzorgen. Van den Hardenberg heeft onlangs te kennen gegeven, wegens afnemende gezondheid, te gaan stoppen met zijn werkzaamheden.

Eric Kroes

Hoveniersbedrijf Stip heeft deze werkzaamheden volledig overgenomen. Hoveniersbedrijf Stip voerde al voor diverse families deze werkzaamheden uit maar gaat het grafonderhoud nu een volwaardige plaats geven in haar bedrijf met speciale onderhoudscontracten. Henriekus Stip: ,,Het verzorgen van tuinen en graven heeft allebei vakkennis en persoonlijke aandacht nodig, daarmee past het goed bij onze bedrijfsvoering."

DUIDELIJKHEID Om deze werkzaamheden aan de graven zeker net zo goed te kunnen doen, heeft Stip ook de speciale gereedschappen en machines van Van den Hardenberg overgenomen. Henriekus Stip: ,,Een laatste rustplaats heeft ook zijn onderhoud nodig. Als families dit willen laten verzorgen, moeten we wel met een duidelijk verhaal komen en weten wat ze daarin van ons mogen verwachten. Daarom hebben we drie keuze pakketten samengesteld met de namen Brons, Zilver en Goud." In alle drie de pakketten zijn de werkzaamheden hetzelfde maar de regelmaat is anders. Bij brons worden de werkzaamheden eenmaal per jaar uitgevoerd, bij Zilver tweemaal en bij Goud zelfs viermaal. Het onderhoudspakkeet bestaat uit het schoonmaken en reinigen van de grafsteen, schoonmaken en losharken van het aanwezige grind/split, het verwijderen van onkruid, het snoeien van beplantingen. Maar ook het schoonmaken van de ruimte direct rondom de grafsteen en het inspuiten van de grafsteen en het grind met een biologisch reinigingsmiddel tegen alg en mos. Stip zal daarnaast ook melding maken van beschadigingen, verzakkingen of benodigd groot onderhoud. De kosten per pakket variëren van 19,50 tot 65, - euro per jaar.

MATERIALEN Het is ook mogelijk Stip in te schakelen voor het vervangen van grind op het graf of direct rondom het graf. Ook andere zaken zoals het aanbrengen van beplanting, het schilderen van letters en opschriften en het herstellen van verzakkingen voeren zij uit. Ook families die zelf het onderhoud uitvoeren, kunnen materialen zoals grind en split bij Hoveniersbedrijf Stip verkrijgen. Henriekus Stip: ,,Wij willen dit onderhoud op een waardige manier verzorgen door net als Van den Hardenberg allerlei soorten van herstel- en renovatiewerk zo goed mogelijk uit te voeren. En als het nodig is werken wij natuurlijk samen met leveranciers van grafmonumenten. Waarbij vooraf met u overleg plaatsvindt over kosten en werkzaamheden."

Hoveniersbedrijf Stip

Staverdenseweg 45

8075 AP Elspeet

Tel. 0577 - 49 18 51

info@hoveniersbedrijfstip.nl

www.hoveniersbedrijfstip.nl