• Gonny Livestroo

Keurslagerij uit Garderen in de prijzen

Advertorial

GARDEREN Keurslagerij Gert Schuiteman uit Garderen heeft onlangs, tijdens de landelijke finale van 'Slagers met ster' die in Nijkerk werd gehouden, een felbegeerde ster toegewezen gekregen van de vakjury. Alleen slagers die zich onderscheiden door kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid hebben een sterbeoordeling behaald.

Gonny Livestroo

Schuiteman: ,,We zijn enorm trots dan onze slagerij beoordeeld is met een ster. Dat we ons bedrijf op dit niveau hebben weten te brengen. De competitie bestond uit een voorronde met een keuring van onze slagerij, zowel vaktechnisch als organisatorisch. Daarnaast is onze winkel door twee verschillende 'mystery shoppers' bezocht, die keken met de ogen van een consument. In de finaleronde is onze winkel vervolgens bezocht door een retail deskundige, beoordeeld door collega-slagers die ook de finaleronde bereikt hadden en werd er een klantenenquete gehouden."

RESULTAAT Met als resultaat: het toekennen van een ster door de jury. Het juryoordeel: ,,Vriendelijke, enthousiaste medewerkers die met hart voor de zaak werken. De winkel ziet er aantrekkelijk uit, met heerlijke producten. De medewerkers zien er stuk voor stuk keurig en verzorgd uit." Schuiteman: ,,We zijn de laatste jaren intensief bezig geweest met wat we verkopen en hoe we dit het best over kunnen brengen. Het begint met de herkomst en leefomstandigheden van de dieren. Onze boerderijkip is een echte Hollandse scharrelkip en ons rundvlees komt van een boerderij, waar we zelf de koeien selecteren. Ons varkensvlees komt van een innovatieve boerderij in Putten. Hier blijven de biggen vanaf de geboorte bij elkaar en zijn er aparte gedeeltes om te eten, te wroeten en te rusten. Voldoende ruimte en verantwoord ondernemen staat voorop. Gegarandeerd antibiotica vrij en een zeer smakelijk stukje vlees." Omdat bij Slagerij Schuiteman bijna alles zelf gemaakt wordt, zijn de medewerkers heel bewust bezig met de producten. Zo werken ze met zout waarvan het natriumgehalte 40% lager ligt dan gewoon zout en wordt er gewerkt met zo min mogelijk toevoegingen.

SOORTEN In de verschillende soorten worst zitten pure kruiden, de marinades die in de slagerij gebruikt worden hebben natuurlijke smaakversterkers, zonder onnodige e-nummers. Een voorbeeld is de Veluwse ham. Een eerlijk streekproduct dat minimaal negen maanden is gerijpt. Betrekkelijk nieuw in de Keurslagerij zijn de Meat & Meals maaltijden: smaakvolle maaltijden bereid in eigen keuken, in een wisselende assortiment.

Schuiteman: ,,Bij ons vindt u eerlijk vlees, fijne vleeswaren, worstspecialiteiten, salades, soepen en maaltijden. Allemaal bereid in onze ambachtelijke slagerij. Daarnaast verzorgen wij ook barbecue en buffet aan huis. Allemaal met de kwaliteit die u van ons mag verwachten. Voor een redelijke prijs."