Kinderspreekuur bij Dierenkliniek Achterstraat Putten centrum

Advertorial

PUTTEN Het is vanmiddag, woensdag 23 september, feest. Cora van den Brink komt met de peuters van Kindcentrum Putten naar het nieuwe Kinderspreekuur van Dierenkliniek Achterstraat. Sinds kort vormt Stephan Beunis, dierenarts, een team met zijn echtgenote Imke van Deventer. Zij waren en zijn nog steeds onder de indruk van de overvolle dierenasiels, de dieren die bij kinderboerderijen over het hek werden gezet en de wachtrijen paarden bij het slachthuis tijdens de crisis. Stephan vertelt: ,,Uit onderzoek is gebleken dat mensen steeds vaker financiële problemen ondervinden bij de zorg voor hun huisdier. Als zelfstandig werkend dierenarts, op mijn leeftijd en met mijn ervaring ben ik in de gelegenheid om hier, samen met mijn echtgenote, actief iets aan te doen. Onder andere met onze nieuwe tariefstelling, met vrijblijvende adviezen bij de aanschaf van het type huisdier passend bij de persoon, gewoonten en het budget en last but not least met het onder de aandacht brengen van dierenasiels als mogelijke bron voor het aanschaffen van een leuk huisdier. Op onze vernieuwde website staan o.a. links naar dierenasiels als Dierentehuis Levenslust in Barneveld en De Ark in Harderwijk. Een ouder dier uit het asiel kan bijvoorbeeld een prima maatje zijn voor mensen op leeftijd. Samen rustig aan doen."

Imke vult aan: ,,Wij denken dat jong geleerd is oud gedaan zeer actueel is. Daarom de introductie van Het Kinderspreekuur, elke woensdagmiddag inloop van 16.00 tot 17.00 uur, voor kinderen van 5 t/m 12 jaar begeleid door een volwassene. Consult 10 euro per dier, exclusief medicatie. Ons doel is het kind op speelse wijze bewust te maken van de zorg en de verantwoordelijkheid voor het huisdier. Het dier mag ziek zijn, maar dat hoeft niet. Het kan gaan over gedrag , voeding en levensbehoeften. Waarom moet je met het hondje wandelen bijvoorbeeld. De bewustwording dat een dier centjes kost vinden we ook heel belangrijk. De kinderen zelf te laten betalen uit een eigen portemonneetje lijkt ons een leuk idee. Heel goed vind ik dat boerderij 's Heerenloo in Ermelo dieren op proef uitleent aan kind en ouder(s) om te kijken of o.a. het hebben van een konijn echt leuk is. Dit soort initiatieven spreken ons aan en daar willen we graag mee samenwerken. Onze praktijk ligt in Putten centrum. De ontwikkelingen rond WCP en de spaarkaart sluiten daarbij aan. We zijn lid geworden en kunnen nu spaarpunten bieden aan onze klanten. Plezier hebben met je huisdier een leven lang is het allerbelangrijkste. Op woensdag 7 oktober is het consult tijdens het Kinderspreekuur gratis in verband met Dierendag."

Dierenkliniek Achterstraat 20A, Putten centrum, ruime parkeergelegenheid. Inloopspreekuren: ma t/m vrij. 18.00-20.00 uur. Kinder- inloopspreekuur, begeleid door een volwassene: woensdag 16.00-17.00 uur. Tel: 0341-361823. Consult op de praktijk en aan huis ook op afspraak.

www.dierenkliniekachterstraat.nl