• Bij

    Eline de Jong

Bijenwandeling op landgoed Staverden

22-05-2018, 20:58 | Lezersnieuws | Nicole Burgers

Datum:

zondag 3 juni 2018, 14:00

Locatie:

Staverdenseweg 287
parkeerplaats landgoed Staverden
Staverden

STAVERDEN - Altijd al willen weten hoe bijen leven, wat een bijenvolk is, wie de koningin is en wat zij doet? En wat gebeurt er met de nectar en het stuifmeel? Wie nieuwsgierig is gaat op zondag 3 juni mee met de boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen naar de bijenstal op landgoed Staverden Deze bijenstal hoort van oorsprong bij een zelfvoorzienend landgoed en draagt hierdoor bij aan de instandhouding van de bijen, die het nu erg moeilijk hebben. Daarnaast zal de boswachter tijdens de wandeling vertellen over de ontwikkeling van het landschap, het kasteel, de tuin en de bewoners door de eeuwen heen. De tocht voert over onverharde paden. Deelnemers dienen hun kleding en schoeisel daarom aan de verwachte (weers)omstandigheden aan te passen.

Start: 14:00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Duur: ca. 2 uur. Deelname: ? 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar ? 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen, Leo van der Graaff, tel. 06-42199910 en Klijs Hensen.

Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.