• cultuurhistorische wandeling

    J.G. van Agtmaal, Hilversum

Cultuurhistorische wandeling Staverden

25-09-2018, 11:47 | Lezersnieuws | Nicole Burgers

Datum:

zondag 7 oktober 2018, 14:00

Locatie:

Staverdenseweg 287
parkeerplaats landgoed Staverden
Staverden

STAVERDEN - Om lopend de geschiedenis te ontdekken organiseert de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen op zondag 7 oktober een cultuurhistorische wandeling op landgoed Staverden. Dit landgoed heeft een interessante historie die teruggaat naar de 13e eeuw. De boswachter vertelt tijdens de wandeling over de ontwikkeling van het landschap, het kasteel en de bewoners door de eeuwen heen. De bijzondere verhalen over de witte pauwen en de zwarte vrouw van Staverden zullen zeker niet ontbreken. De tocht voert over onverharde paden. Deelnemers dienen kleding en schoeisel daarom aan de verwachte (weers)omstandigheden aan te passen.

Start: 14.00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/activiteiten of Jan Bos, tel. 06 -20 203 110.

Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.