Kunstzinnig welkom voor bezoekers BIJZONDERE 3D STREETPAINTING IN NUNSPEET

04-07-2016, 15:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 9 juli 2016, 15:15

Locatie:

marktplein , Elspeet
marktplein Nunspeet

Zaterdag 9 juli zal er een bijzonder kunstwerk verrijzen op het Marktplein van Nunspeet. Een team van kunstenaars zal die dag een opvallende 3D-tekening creëren waar alles wat Nunspeet zo bijzonder maakt, in verwerkt zal worden. De tekening, die de komende twee maanden een prachtige eyecatcher op het Marktplein zal vormen, is een cadeautje van de Stichting Nunspeet Uit De Kunst voor alle bewoners én alle bezoekers die deze zomer naar Nunspeet komen.

Nunspeetse ingrediënten

Het tijdelijke kunstwerk is een initiatief van de Stichting Nunspeet uit de Kunst en maakt deel uit van de vele activiteiten met een kunstzinnig sausje die de stichting initieert om Nunspeet op de kaart te zetten. Corine de Groot, bestuurslid van de stichting: "Met dit kunstwerk hopen we bezoekers die deze zomer naar ons mooie dorp komen, op een bijzondere manier te verwelkomen die ook echt past bij Nunspeet. We willen hen laten zien dat Nunspeet écht uit de kunst is, met een eigentijds kunstwerk waarin alle ingrediënten die Nunspeet zo bijzonder maken, zijn verwerkt: prachtige natuur, bossen, water, heide én natuurlijk kunst!" Het team van kunstenaars zal op zaterdag 9 juli vanaf 8.30 uur aan de slag gaan en de hele dag kunnen hun verrichtingen op het Marktplein op de voet gevolgd worden.

Optische illusie

Streetpainting is een populaire kunstvorm waarbij op straat een levensechte optische illusie wordt gecreëerd. De tekeningen zijn vaak zo realistisch, dat het lijkt alsof er op die plek daadwerkelijk een gat in de grond of juist een rechtopstaand object staat. Het zijn dan ook populaire hotspots om middenin de 3D-illusie op de foto te gaan. Maar het is uiteraard ook heel bijzonder om de totstandkoming van een dergelijk kunstwerk te aanschouwen.

Nunspeet Uit de Kunst heeft onlangs de nieuwe website www.nunspeetuitdekunst.nl gelanceerd en een prachtig gratis magazine uitgebracht met alle highlights in Nunspeet. Dit jaar zijn er nog diverse andere kunstzinnige activiteiten van de stichting te verwachten, zoals de plaatsing van een zogenaamd 'kunstsnoer': een route van bijzondere etalages in de buitenruimte waarin wisselende kunstexposities plaatsvinden, is er een Fietskunstroute in de maak en wordt er hard gewerkt aan een spetterend Winterkunstfestival