• Ebonit Saxofoonkwartet

    Marco Morggreve

Randmeerconcert met sprankelend saxofoonkwartet in Veluvine Nunspeet

19-11-2017, 23:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 26 november 2017, 14:00 tot 16:15

Locatie:

F.A. Molijnlaan 186, Vierhouten
Veluvine Nunspeet
Vierhouten

Van:

Vierhouten, 19 november 2017

Op zondag 26 november om 14 uur treedt in Veluvine Nunspeet het Ebonit Saxofoonkwartet op , in een programma met de suggestieve titel 'Far from Home'. Het gaat om muziekstukken met een hoog gehalte aan nostalgie. Mendelssohn, Mozart, Piazolla en Dvořák: ze waren alle vier op zoek naar schoonheid. Ze gingen letterlijk over hun eigen grenzen heen. Zo maakten zij de verrassend mooie muziek die hier gaat klinken. De vier jonge musici hebben hun Ebonit Saxofoonkwartet opgericht in 2011, tijdens de studie aan het conservatorium van Amsterdam. Ze maakten grote indruk in de NJO Muziekzomer 2015. Zij volgden ook het Masterprogramma van de Nederlandse Strijkkwartetten Academie. Daar leerden ze hoe je een hechte muzikale eenheid kunt smeden. Hun bekendheid reikt inmiddels tot in het buitenland. Zij spelen alle stukken in bewerkingen die ze zelf gemaakt hebben, als bewijs van hun innerlijke artistieke overtuiging. Het resultaat is een middag heerlijk muziekplezier.

Nadere informatie over de musici en de inhoud van het programma: www.randmeerconcerten.nl.

Datum, plaats en tijdstip: zondag 26 november, Veluvine Nunspeet. Aanvang 14:00 uur. Het is raadzaam tijdig aanwezig te zijn in verband met de verwachte grote belangstelling.

Kaartverkoop: bij voorkeur via de website. Voor wie hiertoe geen gelegenheid heeft, is het ook mogelijk telefonisch te reserveren en aan de kassa bij de ingang van de RABO zaal te betalen.