• SGP-Jongeren Elspeet

SGP-jongeren organiseren debatavond over Defensie

12-02-2016, 16:21 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 26 februari 2016, 20:00 tot zaterdag 26 maart 2016, 22:45

Locatie:

Elspeet

De SGP-jongeren Elspeet organiseren op D.V. vrijdagavond 26 februari a.s. een debatavond over Defensie. Op deze avond zullen Frits Lintmeijer (Eerste Kamerlid GroenLinks), Elbert Dijkgraaf (Tweede Kamerlid SGP) en Ard Goedhart (luitenant-kolonel) met elkaar in debat gaan over hun visie op het hedendaagse defensiebeleid.

Defensie is een meer dan ooit belangrijk thema geworden binnen de politiek. Moet er rond dit thema bezuinigd worden? Welke rol moet Nederland met haar militaire middelen spelen op zowel Europees als globaal niveau? Welke samenwerkingen moeten worden aangegaan? Is de JSF een juiste investering? Moet Nederland grondtroepen inzetten in het Midden-Oosten? Zomaar enkele vragen die de laatste jaren veelvuldig aan bod zijn gekomen in politiek Den Haag. Onder andere de opkomst van IS en de commoties rondom Rusland hebben de politieke gemoederen rondom defensie weer behoorlijk aangewakkerd. Aan vragen als hierboven wordt tijdens de debatavond van 26 februari volop aandacht geschonken.

De beide politici zullen een mooie bijdrage leveren vanuit hun politieke werkzaamheden. Zij zijn de mensen die meepraten in Den Haag. Ook de heer Goedhart zal een verfrissende blik leveren vanuit zijn ervaringen in de praktijk. Maar ook jij kunt jouw stem laten horen tijdens deze avond. Hierbij nodigen wij allen van harte uit op deze veelbelovende debatavond.