• Zwarte rookpluimen

    OTTS

Truck en Tractor pulling Speuld gaat bijna van start

04-06-2017, 10:10 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 30 juni 2017, 17:00 tot 23:30

Locatie:

Garderenseweg 208, Speuld
Evenemententerrein tegenover basisschool de Speulderbrink
Speuld

Op vrijdag 30 juni zal de strijd op de nieuwe locatie aan de Garderenseweg losbarsten, een gegarandeerd spektakel voor jong en oud.

Dit jaar maakt Speuld zich op voor de 22ste editie van Truck en Tractor pulling Speuld. De wedstrijd zal dit jaar starten om 17:30 op de nieuwe locatie aan de Garderenseweg 208, tegenover basisschool de Speulderbrink. Zwarte rookpluimen, ronkende motoren en een hoop gezelligheid staan ook dit jaar weer op het programma. De wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor Mouw Maalderij en de sub sponsor Burito Verhuur Kootwijkerbroek.

De wedstrijd vindt plaats in samenwerking met de Nederlandse Truck en Tractor-Pulling organisatie NTTO, net als voorgaande jaren. Naast een nieuw en groter terrein zal er dit jaar voor het eerst gereden worden op twee kleibanen. Aan de wedstrijd doen ongeveer 180 deelnemers mee, allen uit verschillende klassen. Dit jaar wordt er gereden in de klassen: standaard, sport, supersporttractoren en supersporttrucks. Een startplek was ook dit jaar niet geheel vanzelfsprekend, want de aanmeldingen lagen dit jaar ruim boven het maximaal aantal beschikbare startplaatsen.

De wedstrijd is inmiddels uitgegroeid tot een waar begrip. 2017 is het jaar dat Truck en Tractor Pulling Speuld terugkeert naar Speuld. Vanuit heel Nederland zullen er vrijdag 1 juli deelnemers afreizen om deel te nemen aan de wedstrijd, maar zoals altijd is de regio ook goed vertegenwoordigd. Met het diverse aanbod aan klassen beloofd Truck en Tractor Pulling Speuld ook dit jaar weer een avond te worden om niet te vergeten.

Naast al het motorisch geweld is er ook gedacht aan het vermaak voor de kinderen. Tijdens de wedstrijd kunnen kinderen en jongeren zich vermaken in het kinderdorp waar zij kunnen kiezen uit diverse activiteiten. Dit maakt Truck en Tractor pulling Speuld een spektakel voor jong en oud.

Dit jaar zullen er in verband met de recente terreuraanslagen strengere veiligheidsmaatregelen getroffen worden. Er zal een verbod ingaan op het meebrengen van alcoholische dranken en glaswerk voor bezoekers. Tractor-Pulling is vrijwel het enige evenement waarbij dit vaak nog gebeurd, maar helaas heeft de organisatie in samenwerking met de gemeente Ermelo moeten besluiten om dit niet toe te staan.

Het belooft weer een gezellige, maar vooral spannende avond te worden voor jong en oud. De organisatie verwelkomt iedereen graag op vrijdag 30 juni aan de Garderenseweg in Speuld, tot dan!