• Wim Heikoop overhandigd burgemeester Van Hemmen en zijn vrouw het afscheidscadeau

    Albert Goeree

Van Hemmen neemt Landstede Welzijn "De Werf" in gebruik

14-05-2016, 16:50 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 18 mei 2016, 15:37

Locatie:

Nunspeterweg 1, Elspeet
Gebouw "Het Brandpunt" te Elspeet

Laatste officiële handeling als burgemeester

ELSPEET - Met een wedstrijdje darten tegen een jeugdige bezoeker opende burgemeester Dick van Hemmen donderdagavond het nieuwe onderkomen van Landstede Welzijn in het Brandpunt in Elspeet. Met deze laatste officiële handeling als burgemeester sloot hij, zoals hij zei, ook de zwerftocht van de Elspeetse jongeren in een reeks onderkomens af.

Van een verslaggever

Van Hemmen feliciteerde met name de jeugd. Voor hen is deze ruimte ingericht. Het heeft wat lang geduurd, er waren al twee eerdere onderkomens. Nu is er een definitieve plek in het multifunctionele centrum. Daarin krijgen ook het Elspeetse museum en een winkeltje annex VVV-post een plaats. De voormalige brandweerkazerne krijgt daarmee weer iets terug van wat het gebouw nog eerder was: een school, plaats van informatie.

Na een welkomstwoord door Gerard Mulder namens het bestuur, nodigde bouwcoördinator Wim Heikoop een aantal aanwezigen uit de wedstrijdpanelen uit te leggen. Daarna nam de burgemeester het op tegen Tjeerd Kersbergen. De laatste had kennelijk meer ervaring. Heikoop sloot met enkele woorden en een cadeau voor mevrouw Van Hemmen de openingshandeling af.

De Werf, (zo blijft de ruimte heten) is er voor alle jongeren, vertelde, desgevraagd, Bert de Jonge van Landstede Welzijn. Straathoekwerk Nunspeet kan er naar verwijzen, Landstede is "gastheer." De ruimte is ingericht voor ontmoeting en ontspanning. Voorlopig wordt gemikt op oudere jeugd op dinsdagavond en jongere op vrijdagmiddag.

Wat tot nu toe werd aangeduid als een Jongeren Ontmoetings Punt (JOP) gaat nu dus verder onder de naam Landstede Welzijn- De Werf.