• Bekenwandeling Staverden

    Koos Dansen

Wandelen langs water op landgoed Staverden

22-02-2017, 20:52 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 5 maart 2017, 14:00

Locatie:

, Speuld
de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden
Speuld

De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op zondag 5 maart een wandeling langs water op landgoed Staverden. Het is bekend vanwege de waterpartijen, beken en het grote witte kasteel. Tijdens deze wandeling vertelt de boswachter over het ontstaan van de Staverdense beek en het Uddelermeer en de bijzondere flora en fauna die er voorkomen. En wie weet wat kwelwater is of een pingoruïne? Wie meewandelt, komt het allemaal te weten.

Start: 14:00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Duur: ca. 2 uur. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen of Gerard Heemskerk, tel. (0341) 554 493.

Routebeschrijving:

weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.