• Bij Stella

    CDA

CDA-fractie Provinciale Staten Gelderland bezoekt Nunspeet

05-10-2017, 17:40 | Lezersnieuws | Henk Kleijn

De CDA-fractie van de Provinciale Staten van Gelderland zoekt actief het contact met inwoners, organisaties, en bedrijven in Gelderland door naar ze toe te gaan. Op woensdag 4 oktober jl. was een groot deel van de CDA-fractie op bezoek in Nunspeet.

De fractie van CDA Gelderland heeft een keus gemaakt uit het grote aanbod dat Nunspeet biedt. Twee onderwerpen zijn aan bod gekomen: economie en kunst.

Stella fietsen legde met veel enthousiasme aan de Statenleden uit hoe dit bedrijf een enorme vlucht heeft doorgemaakt, wat de consequenties daarvan zijn en, gekeken naar de nabije toekomst, hoe om te gaan met de uitdagingen voor zo'n jonge onderneming. Stella heeft op het gebied van e-bikes een innoverende en leidende rol op de Nederlandse markt veroverd.

Vervolgens werd koers gezet naar het Noord-Veluws Museum waar de Stichting 'Nunspeet uit de kunst' en de stichting 'Noord-Veluws Museum' de Statenleden informeerden hoe zij in Nunspeet in een breed en specifiek verband met succes aan de weg timmeren. Een rondleiding in het museum maakte vervolgens het beeld compleet.

Het bezoek werd afgesloten met een werklunch, waarin burgemeester van de Weerd zijn ervaringen als burgemeester deelde met zijn oud-collega statenleden. Fractievoorzitter Koos Meijer legde nadrukkelijk de vinger bij de CDA-onderwerpen in de gemeente Nunspeet waarin de provincie een belangrijke rol heeft of zou moeten spelen. Hij noemde daarbij o.a. de bereikbaarheid van de stationsomgeving en de A28, maar ook het herstel van de Pasopweg, de lange procedure rondom het beoogde klimbos en de rol van de provincie bij het toewijzen van woningcontingenten. De Gelderse CDA-Statenfractie ging met een beter beeld van Nunspeet en het nodige huiswerk weer huiswaarts.

Voor vragen:

Koos Meijer

Fractievoorzitter CDA Nunspeet

meijer@cdanunspeet.nl

06 22 62 49 19