• Bertus Schouten bij de locatie van het voormalig VVV-kantoor

    eigen foto

ChristenUnie stelt vragen over 'gapend gat' bij voormalig VVV-kantoor Elspeet

02-06-2017, 14:11 | Lezersnieuws | Ingrid Slaa

Tijdens de raadsvergadering van 1 juni heeft de ChristenUnie vragen gesteld over de ongewenste situatie en slordige aanblik van de locatie van het voormalig VVV-kantoor in Elspeet.

Bertus Schouten: "Eerst heeft het kantoortje een halfjaar leeg gestaan, voordat het gesloopt werd in december 2016. Nu ligt er al een halfjaar een vierkant gat van 8 bij 8 meter met bouwhekken eromheen. Wij vinden dit een ongewenste situatie en hebben het college gevraagd op korte termijn dit gat te dichten en te voorzien van beplanting of bestrating".

Nog voor het toeristenseizoen

Op de vraag of deze situatie ongewenst is en snel opgelost moet worden, geeft het college aan in onderhandeling te zijn met het bestuur van het Historisch Museum Elspeet.

Op de klemmende oproep van Schouten om, nog voordat het toeristenseizoen begint, de situatie in orde te brengen, doet wethouder van de Maas de toezegging er alles aan te doen om dit te bewerkstelligen.

Schouten: "Met het uitvoeren van deze toezegging zullen niet alleen de vakantiegasten en passanten, maar ook de inwoners van Elspeet erg tevreden zijn. Als fractie van de ChristenUnie zijn we blij dat er nu toch snel een oplossing komt."