ChristenUnie stelt vragen over wachtlijst woningzoekenden

11-12-2015, 15:20 | Lezersnieuws | Ingrid Slaa

Onlangs is bekend geworden dat de gemeente Nunspeet geen extra huisvesting nodig heeft voor statushouders. Dit doordat Omnia Wonen een aantal sociale huurwoningen uit de verkoop heeft gehaald en deze beschikbaar heeft gesteld.

ChristenUnie Nunspeet is blij dat er geschikte woonruimte is gevonden, maar deze oplossing roept bij de fractie wel wat vragen op. Deze vragen zijn vrijdag in een brief naar het college gestuurd.

Klaas van Harten: "Om welk aantal door Omnia beschikbaar gestelde woningen gaat het? Wat betekent dit voor de woningzoekenden in Nunspeet die al langere tijd op een wachtlijst voor een sociale huurwoning staan?"

Een andere vraag is of er ook op een creatieve manier wordt gekeken naar het creëren van extra woonruimte. Als het mogelijk is een pand geschikt te maken voor de opvang van statushouders, is zoiets misschien ook een idee voor jongerenhuisvesting.

"Wij vinden het terecht dat ook in Nunspeet aan statushouders huisvesting wordt geboden", aldus van Harten, "maar we willen weten wat het effect hiervan is op de sociale woningmarkt. En we zijn erg benieuwd of het college naar alternatieve oplossingen wil zoeken om de wachtlijst voor woningzoekenden te verkorten."