ChristenUnie vraagt wethouder vertraging bouw CPO Hulshorst op te lossen

11-09-2017, 23:10 | Lezersnieuws | Ingrid Slaa

De ChristenUnie werd afgelopen zomer benaderd door deelnemers aan het CPO-project in Hulshorst. Het leek erop dat er vertraging in het afgeven van de bouwvergunning dreigde.

CPO Braambosch

16 nieuwe woningen staan er op stapel in Hulshorst, woningen die via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap gebouwd gaan wonen. Volgens planning moet de eerste schop binnen enkele maanden de grond in. Raadslid Klaas van Harten: "Wij kregen in de zomer een telefoontje dat er zorgen waren over de planning. De bouwaanvraag was langer blijven liggen dan de bedoeling was en dat betekent dat de vergunning ook later komt. Dat zou voor meerdere toekomstige bewoners problemen opleveren. Sommigen zouden te maken krijgen met veranderende hypotheekregels. Anderen moeten hun tijdelijke huisvesting zien te verlengen. Voor de ChristenUnie genoeg redenen om aan de wethouder te vragen de vertraging op te lossen."

Commissie

Tijdens de commissie Ruimte en Wonen heeft Klaas gevraagd of de wethouder een oplossing op korte termijn ziet. Wethouder Groothuis gaf aan dat er al hard gewerkt is om de procedure weer vlot te trekken. De aanvraag komt deze week in de krant. Dan ligt het 6 weken ter inzage en als er geen zienswijzen worden ingediend zou het in de raadsvergadering van oktober op de agenda kunnen. Bij akkoord van de raad kan dan daarna snel met de bouw begonnen worden. De ChristenUnie is blij met deze voortvarende aanpak van de wethouder en hoopt dat hiermee de zorgen van de nieuwe bewoners zijn opgelost.