• Slecht

  • Goed

De Pasopweg doet haar naam nu echt eer aan

03-09-2015, 12:01 | Lezersnieuws | H. Kleijn

Bij het begin van het betonfietspad naar de Waschkolk staat een keurig bord met als opschrift 'kwaliteitsverbetering fietspad' en dat is ook gelukt. Als je je bij dat bord omdraait en de Pas-Opweg inkijkt zie je een ander bord met als opschrift 'slecht wegdek' en ook dat is geheel juist. Eigenlijk moet de tekst daar zijn 'onverantwoord slecht en gevaarlijk'.

De gemeente Nunspeet beschikt over een uitgebreid fietspaden- en wegennet in een veelal uitstekende staat en ook nog eens fraai aangelegd door de verschillende landschappen die onze gemeente rijk is. Dagelijks wordt van die paden door veel fietsers dankbaar gebruik gemaakt. Daarnaast maken veel fietspaden deel uit van een fietsknooppuntennetwerk.

In dat goede beeld is er echter een paar situaties die Nunspeet onwaardig zijn en met stip op nummer 1 van de lijst 'slechte wegen en paden' staat de Pas-Opweg. En dan gaat het over het gedeelte tussen de natuurkampeerterrein Nieuw Soerel en de kruising met de Oude Zwolse Weg. De kwaliteit van de weg is daar ronduit gevaarlijk. Gaten van centimeters diep, richels als gevolg van worteldruk en lengtescheuren bepalen het wegbeeld en leveren gevaar op de fietsers.

Alhoewel het Nunspeets grondgebied is, is de gemeente Nunspeet niet de wegbeheerder van de Pas-Opweg, maar dat is Staatsbosbeheer. Een dergelijke constructie maakt het er blijkbaar niet eenvoudiger op om overal een gelijke kwaliteit van fietspaden en -wegen te krijgen en te houden.

De CDA fractie heeft over de situatie Pas-Opweg vragen aan het college van B&W gesteld met daarbij de oproep de weg zo snel mogelijk in een goede staat te brengen.

Voor nadere informatie

Koos Meijer

Fractievoorzitter CDA Nunspeet

T. 06 22 62 49 19

E. meijer@cdanunspeet.nl

Foto: Koos Meijer