• Doe mee met de Verkiezing Vereniging van het Jaar en zet jouw vereniging in de schijnwerpers

    NOC*NSF

Doe mee aan de verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’

10-04-2018, 11:51 | Lezersnieuws | Suzanne

Dit jaar vindt voor het eerst de Verkiezing Vereniging van het Jaar plaats. Tot 23 april kunnen verenigingen zich opgeven via verenigingvanhetjaar.nl en daar hun unieke verhaal delen. In iedere gemeente wint de vereniging met de meeste stemmen en hoogste beoordeling. Daarna volgen ook een provinciale en een landelijke winnaar. Zowel voor de stemmers als de clubs zijn er mooie prijzen te winnen. 

Verenigingen vormen het grootste sociale netwerk van ons land. Het zijn ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. Heel bijzonder en dat mag gezien worden! Daarom organiseren NOC*NSF, Kunstbende en het LKCA samen met de Rabobank de verkiezing Vereniging van het Jaar. Doe mee en zet jouw vereniging in de schijnwerpers en maak kans op mooie prijzen.

Nomineren en stemmen

Verenigingen kunnen zich aanmelden tot 23 april en iedereen kan tot 20 mei stemmen op zijn of haar favoriet via verenigingvanhetjaar.nl. De eindscore is een gewogen gemiddelde van het aantal stemmen (50%) en de waarderingscijfers (50%). Om stemmen te werven kunnen verenigingen het gratis promotiemateriaal gebruiken dat op de website staat. De gemeente- en ook de provinciewinnaars worden rond 25 mei 2018 bekendgemaakt.

Vakjury komt langs op de vereniging

De vakjury bezoekt de provinciewinnaars van beide categorieën. Per categorie (sport en cultuur) kiest zij drie provinciewinnaars die doorgaan naar de landelijke finale in september. De jury bestaat onder andere uit zeilster Marit Bouwmeester, choreograaf Juvat Westendorp, beachvolleyballers Brouwer & Meeuwsen, presentator Erik van der Hoff, hockeyer Robbert Kemperman en zanger Lucas Hamming.

Prijzen voor verenigingen

De landelijke winnaars worden beloond met op maat gemaakte Masterclasses van professionals die de vereniging versterken, bijvoorbeeld een clinic onder begeleiding van een topsporter of topartiest of een workshop naar keuze voor het bestuur. Om de vereniging extra in de schijnwerpers te zetten maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm. Daarnaast krijgen de mooiste verenigingsverhalen lokale, regionale en landelijke media-aandacht.


Prijzen voor stemmers
Ook stemmers maken kans op prijzen, zoals een overnachting op Hotel en Congrescentrum Papendal, tickets voor het EK Beachvolleybal, kaartjes voor Lowlands, kaartjes voor TivoliVredenburg of een TeamNL kledingpakket.

Voor meer informatie, nomineren en stemmen kijk op: www.verenigingvanhetjaar.nl