• Het winnende bordspel

    H. van Wingerden, docent Frans
  • Winnende leerlingen

    H. van Wingerden, docent Frans

Fruytierleerlingen winnen publieksprijs Concours Interscolaire

31-05-2017, 11:01 | Lezersnieuws | Petra Mulder

Jaarlijks organiseren Levende Talen sectie Frans, l'Institut Français des Pays-Bas en de Franse Ambassade het Concours Interscolaire voor alle leerlingen van het middelbaar onderwijs en het (v)mbo. Het concours interscolaire is een wedstrijd waarin leerlingen op een creatieve manier met de Franse taal aan de slag gaan. Dit jaar deden ook de leerlingen van de Fruytier uit Uddel mee en zij wonnen de publieksprijs.

Frans spel

Thema en vorm van het concours zijn ieder jaar verschillend waardoor steeds een andere vaardigheid centraal staat. Dit jaar was de opdracht om een spel te maken over Franstalige landen en de Franse taal. De leerlingen mochten een bestaand spel met nieuwe inhoud maken of een heel nieuw spel ontwikkelen. Alle leerlingen uit klas 3 havo/vwo van onze vestiging in Uddel hebben een spel gemaakt. Iedere school mocht drie inzendingen indienen, één van onze inzendingen is doorgedrongen tot de eindronde. Na een voorselectie van meer dan 70 inzendingen werd het spel van deze leerlingen gekozen voor de eindronde. De jurering heeft plaatsgevonden tijdens het Congres Frans in Noordwijkerhout. De jury bevat vertegenwoordigers van het Institut Français des Pays- Bas en van de vereniging van Leraren in Levende Talen.

Publieksprijs voor onze leerlingen

Anne van 't Hul, Esther Huisman, Irene Pul en Anne-Marthe de Weerd uit 3 havo hadden een bordspel gemaakt. Je reist via allerlei landen met als doel zo snel mogelijk Frankrijk te bereiken. Tijdens de reis worden er vragen beantwoord en is er geld te verdienen. Met dit spel hebben zij de publieksprijs in de wacht gesleept. Dit houdt in dat hun inzending, door de docenten Frans is gekozen tot beste inzending van het Concours Interscolaire. Onze leerlingen werden verrast met een goodiebag van TV5monde en een VVV-cadeaubon voor hun fantastische inzet.