• Voor Anke achter Tessa

    MHB
  • Links Anke rechts Tessa

    MHB

Garderense tweeling wint internationale trampolinewedstrijd

16-05-2016, 21:11 | Lezersnieuws | MHB

Afgelopen pinksterweekend werd in het noord Duitse Sörup gesprongen om de Ostsee Pokal. Deze internationale wedstrijd staat binnen de trampolinewereld bekend als een zeer competitieve maar ook een erg gezellige wedstrijd, vandaar ook het grote aantal deelnemers. Dit jaar meer dan 350 springers. De wedstrijd die overigens voor de 25e keer werd georganiseerd begon met de individuele wedstrijd.

Anke en Tessa komen uit in de voor hun leeftijd hoogste klasse en wisten zich allebei te kwalificeren voor de finale, in de finale springen de beste 10 turners nog 1 oefening, die het eindklassement bepaald. Anke werd in de finale negende en Tessa wist zich naar een vijfde plaats te springen. Tevens waren er nog 2 Garderense springers actief, de oudere zus van de tweeling, Aurie Boeve wist in een klasse met 61 springers de 24e plaats op te eisen. En de 4e in Sörup aanwezige Gardereen, Dominique Bronkhorst sprong in haar klasse met 69 deelnemers naar een degelijke 34e plaats.

Op zondag worden in Sörup de synchroon wedstrijden gesprongen. In de klasse van Anke en Tessa

Boeve waren er 50 koppels die streden voor de hoogste eer. Na het springen van de voorronde wist de Garderense tweeling met de hoogste score de finale te behalen en mochten ze als favoriet, de finale springen. In de finale lieten ze een top oefening zien en wisten ze de hoogste podium plek op te eisen. Ook sprong in deze klasse hun oudere zus Aurie samen met Joedy Hofman, helaas door een mindere verplichte oefening miste ze de finale en werden ze 14e. De 4e Garderense springer Dominique Bronkhorst kwam met haar partner Kirsten Gramberg niet verder dan de 45e plaats.

De trampoline springers die uitkomen voor Orion uit Putten en Sparta uit Ermelo, gaan zich nu

voorbereiden op het NK wat op 25 en 26 Juni wordt gesprongen in Ahoy Rotterdam.