• Martin Mol en Mark van de Bunte

    eigen foto

Gemeentebelang kiest nieuwe bestuursvoorzitter

15-11-2017, 22:50 | Lezersnieuws | Gemeentebelang Nunspeet

De leden van de Vereniging Gemeentebelang Nunspeet hebben Mark van de Bunte gekozen als nieuwe voorzitter van het bestuur. Op de bijzondere algemene ledenvergadering stemde de leden eensgezind in met de voorgedragen bestuurswisseling. Van de Bunte volgt bij Gemeentebelang Martin Mol op die de afgelopen vier jaar het voorzitterschap bekleedde.

Jongste voorzitter

Mark van de Bunte is met 27 jaar de jongste voorzitter in de geschiedenis van de Vereniging Gemeentebelang Nunspeet. Als kind van de vereniging heeft hij alle facetten binnen Gemeentebelang doorlopen. Zo werd hij in 2010 lid van de redactiecommissie , schreef hij in 2012 het jubileumboek en sloot hij gaandeweg aan bij Jong Gemeentebelang. Niet veel later volgde een rol in de steunfractie en begin 2016 werd hij penningmeester in het bestuur van Gemeentebelang.

Waanzinnig trots

"De rol van voorzitter maakt mij waanzinnig trots. Het is een eer actief te zijn voor een goede balans in de lokale samenleving. Hetgeen bij het verbindende karakter van de vereniging past. De gemeente Nunspeet is gebaat bij een sterk Gemeentebelang, een partij die veel bereikt heeft en haar verantwoordelijkheid durft te nemen. In mijn rol als voorzitter wil ik daar graag aan bijdragen," aldus Van de Bunte. De nieuwe voorzitter wil in lijn van de voorgangers het karakteristieke geluid van Gemeentebelang voortzetten: Politiek van en voor alle inwoners van de gemeente Nunspeet.

Maatschappelijk betrokken

Mark van de Bunte is een geboren en, afgezien van zijn studiejaren, ook een getogen Nunspeter. Na zijn laatste studie Bedrijfscommunicatie aan de Katholieke Universiteit in Leuven keerde hij in 2015 terug naar zijn geboorteplaats. Want hier voetballen zijn vrienden, woont zijn familie en heeft hij emplooi gevonden in het lokale werkveld. Als voorzitter van Gemeentebelang wil hij maatschappelijk betrokken zijn en zich blijven inzetten voor een gemeente Nunspeet, waar iedereen zich thuis voelt.

Politieke rol

Met de bestuurswisseling is de weg vrij voor Martin Mol om zich volledig op de politieke rol in de fractie te richten. "En aan Mark draag ik met een gerust hart de voorzittersfunctie over. Hij is de juiste persoon en past uitstekend in het Gemeentebelangprofiel," aldus de voormalig bestuursvoorzitter.