• Demonstraties

    Wilbert Gerritsen

Gezelligheid, zon en nostalgie in Meerveld! 

13-08-2018, 15:53 | Lezersnieuws | Tim

Afgelopen vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus was het tijd voor de Boerenlanddagen Meerveld. Met mooi weer en een geweldige opkomst kan het met recht een geslaagde derde editie worden genoemd. De locatie van Herberg ‘t Vossegat werd afgelopen weekend omgetoverd tot een terrein waar zowel jong en oud werden meegenomen in het Boerenlandleven van vroeger. Met meer dan 7000 bezoekers op vrijdag en zaterdag was het een succes voor de omgeving en de gemeente Apeldoorn.

Het evenement werd dit jaar voor het eerst op vrijdag en zaterdag georganiseerd. Op zaterdag vond het volledige programma plaats. Dit jaar waren de weergoden de organisatie gezind en werden zij getrakteerd op twee dagen zachte temperaturen, zonnig weer en een enkele bui op vrijdag. De bezoekers bestonden uit lokale bewoners en vakantiegangers en toeristen uit heel Nederland. Dit zorgde voor veel diversiteit op het evenement.

Beestachtige start

Op zaterdag startte het evenement met een van grootste Nationale Vleesvee keuring van Nederland. Met meer dan 75 deelnemers werden verschillende koeien, kalveren en stieren gekeurd. 

Een groot deel van de Boerenlanddag bestond uit een boerenmarkt met zo’n 50 kramen. Het assortiment op de boerenmarkt was breed, van noten en zuivel tot brocante artikelen. Naast een breed scala aan producten en artikelen konden bezoekers ook een kijkje nemen bij oude ambachten. 

Demonstraties in het landleven van vroeger

Er werd gemaaid, geploegd en geoogst door oldtimers van de oldtimerclub de Heideploffers. De demonstraties trokken veel bekijks en zorgden voor een waar spektakel. 

Wanneer men zin had in een hapje of een drankje, konden zij terecht op de horecapleinen. Hier kon men genieten van de lekkerste, verse pannenkoeken, een broodje hamburger of een koud biertje van de tap. Daarnaast werden de kernwaarden vers en puur vertegenwoordigd op het biologische horecaplein waar bezoekers konden genieten van diverse biologische versnaperingen.

Tijd voor feest

Om 17:30 uur liepen de activiteiten op de Boerenlanddagen Meerveld ten eind. Het grote feest werd naar voren verplaatst en het was tijd voor het afsluitende zomerfeest. Met live optredens van Johnny Boeve en Party Harry was het een groot feest. 

De organisatie wil graag de bezoekers, vrijwilligers, sponsors, deelnemers en marktkraamhouders bedanken voor de opkomst en de medewerking. Iedereen is van harte welkom tijdens de 3e editie in het tweede weekend van augustus in 2019. Tot volgend jaar!