• Anke en Tessa op het podium in Sörup Duitsland.

    Maas-Hein Boeve
  • Anke en Tessa in actie in Sörup Duitsland

    Maas-Hein Boeve

Internationale Ostsee-Pokal Trampolinespringen.Anke en Tessa Boeve winnen goud bij synchroon.

18-05-2016, 21:51 | Lezersnieuws | Alice Linthuis

Pinksteren stond voor de trampoline-selectie van Sparta Ermelo in het teken van de 25e internationale Ostsee-Pokal in Sörup (Duitsland). Het was voor de club zelf de 13e keer dat er werd deelgenomen.

In de Jeugdklasse tot en met 13 jaar sprongen de 10-jarige Eline Westhuis en 9-jarige Valerie Bosschart zich onverwacht naar de finale. Als jongsten van de 70 springers, werden ze 5e en 7e. Een topprestatie voor deze jonge talenten.

Bij de Jeugdspringers 14-15 jaar debuteerde Jilde Hagen in Duitsland in een deelnemersveld met zo'n 60 springers met de bronzen plak. Een ongekende binnenkomer!

In Elite t/m 13 jaar sprongen Tessa Boeve, Isa Meijerink en Anke Boeve zich naar de finale. Daarin werden ze 5e, 6e en 9e. In Elite t/m 15 jaar haalden Annemijn Cornelissen en Dani Mooibroek de finale. Dani werd 3e en Annemijn 4e. In de Elite-Juniorenklasse sprongen Tamar Foppen en Tessa de la Parra hun toernooi. Tamar werd 25e en Tessa werd 36e..

In de Elite-Seniorenklasse sprongen Melissa Schuur en Romee Pol tegen de toppers van het toernooi. Beiden haalden de finale. Melissa werd hierin 9e. Romee leek op een medaille aan te sturen, maar kon haar laatste sprong niet goed uitvoeren en belandde op plaats 4, net naast het podium.

Synchroon

Dag twee in Sörup stond in het teken van het synchroonspringen. Hier was de verrassing van de dag wel de gouden plak van de zusjes Anke en Tessa Boeve uit Garderen, die de concurrentie met twee volle punten verschil het nakijken gaven.

Nieuwkomers Zara Dijkema en Lieke Schuur werden 21e. Tessa de la Parra en Annemijn Cornelissen behaalden ook verrassend de finale. Echter daar ging het mis halverwege de oefening en het paar moest genoegen nemen met de 10e plaats. Bij de seniordames sprong Melissa Schuur zich met haar nieuwe partner Romee Pol naar het zilver. Een prima synchroondebuut voor dit paar. Jesper Jansen sprong bij de seniorheren met gelegenheidspartner Marius Höller van TV Winterhagen (Dld) en deed dat niet slecht. Ze werden verrassend 9e in de finale.

Tot slot was er nog de mixed-synchroonwedstrijd. Hierin sprong de 10-jarige Eline Westhuis met de 26-jarige Jesper Jansen. Het leek een hilarisch optreden te worden, maar bleek een prima synchroonmatch te zijn. Onverwacht behaalden ze een uitstekende 18e plaats in hun categorie. Tessa de la Parra kwam uit met gelegenheidspartner Don Venus van TuS Ottensen (Dld). Een foutje van Don deed het paar helaas zakken naar de 23e plaats in het klassement.