• Vragenhalfuurtje

    eigen foto

Kansen vliegveld Lelystad voor Nunspeet

21-04-2017, 17:11 | Lezersnieuws | Gemeentebelang Nunspeet

Nunspeet gaat kansen benutten die uitbreiding van vliegveld Lelystad biedt. Dit bleek uit de beantwoording van burgemeester Van de Weerd op vragen van Gemeentebelang Nunspeet. Vliegveld Lelystad wordt de komende jaren en decennia fors verder ontwikkeld. Hier moet Nunspeet op voorbereid zijn wat Gemeentebelang betreft. Bovenal ziet Gemeentebelang kansen voor ondernemers en de recreatiebranche.

Lelystad Airport moet in 2019 groeien naar 25.000 vliegbewegingen en in 2043 zelfs naar ongeveer 45.000 vliegbewegingen met passagiersvliegtuigen. Met de geplande uitbreiding zal Lelystad Airport ook meer ruimte kunnen bieden aan vliegtuigonderhoudsbedrijven en zakenvluchten. De afgelopen jaren hebben al enkele grote onderhoudsbedrijven zich op Lelystad Airport gevestigd.

Gemeentebelang is blij dat de ontwikkelingen van de luchthaven binnen de regio gevolgd worden en de nodige aandacht krijgen. Als speler binnen die regio moet gemeente Nunspeet zich ook voorbereiden volgens Henry Stulen, fractievoorzitter van Gemeentebelang. Hij gaf aan: De kansen voor onze gemeente kunnen alleen worden benut als we goed voorbereid zijn. Het bedrijfsleven waaronder bijvoorbeeld toeleveranciers of de toeristenbranche spelen hier de hoofdrol en de gemeente faciliteert.

Gemeentebelang wil dat de gemeente samen met het bedrijfsleven aandacht besteed aan de

onderwerpen die specifiek van belang zijn voor gemeente Nunspeet. De plannen die hieruit voortvloeien zijn nodig om regionale plannen te beoordelen en versterken.

Henry Stulen vroeg namens Gemeentebelang of het college van B&W op korte termijn hierover in overleg wil gaan met de verschillende instanties binnen bedrijfsleven en toeristenbranche? Dit om tot een gezamenlijk plan te komen. Ook vroeg hij of het college het zinvol vindt om, aanvullend op de initiatieven op dit gebied binnen de regio, een plan te ontwikkelen wat specifiek focust op de gevolgen en mogelijkheden van de ontwikkeling van het vliegveld Lelystad voor gemeente Nunspeet.

Burgemeester Van de Weerd beantwoorde beide vragen bevestigend. Hij lichtte toe dat er zelfs al gesprekken waren geweest waar het onderwerp is besproken. Ook meldde hij dat er ambtelijk een voorstel in voorbereiding is voor het college. Gemeentebelang is blij met deze proactieve houding van het college van B&W en wacht de uitkomsten verwachtingsvol af.