SGP-jongeren Nunspeet en Elspeet gaan samen daadkrachtig verder!

13-12-2017, 14:10 | Lezersnieuws | William van Asselt

Vanaf 1 januari a.s. zullen de SGP-jongerenorganisaties uit Elspeet en Nunspeet de krachten bundelen. Onder de naam SGP-jongeren Nunspeet gaan de jongeren verder met het organiseren van politieke activiteiten binnen de gemeente Nunspeet .

De fusie tussen beide jongerenorganisaties is ontstaan uit de behoefte om gezamenlijk invulling te geven aan dezelfde doelstelling. "Het betrekken van jongeren bij politiek in het algemeen en christelijke politiek in het bijzonder was voor beide organisaties al jarenlang een speerpunt. Door de krachten te bundelen willen we onze jongeren op gemeentelijk niveau nog beter kunnen bedienen", aldus de huidige voorzitter van de Elspeetse afdeling, Wilbert Peters (19).

Dat wordt ook vanuit Nunspeet beaamt. Voorzitter Gerwin Boswijk (23): "deze fusie is mede ingegeven door een structuurwijziging vanuit de landelijke SGPJ-organisatie, waardoor we sinds 2016 geen zelfstandige verenigingen meer zijn maar commissies". Door deze wijziging hebben zowel de jongeren uit Nunspeet als Elspeet geen eigen leden meer. Alle leden zijn lid bij de landelijke SGP-jongerenorganisatie. "Hierdoor kwamen gesprekken voor een fusie tussen 'Nunspeet' en 'Elspeet' vrij snel op gang."

Beide jonge voorzitters kijken met vertrouwen uit naar de toekomst. Gerwin: "Met een vernieuwd bestuur gaan we vol enthousiasme aan de slag om mooie activiteiten te (blijven) organiseren die passen binnen onze visie" Denk hierbij onder andere aan het Grote Lijsttrekkersdebat op 16 februari a.s., onze SGPJ-Borrels en debatavonden". Dit blijft de nieuwe jongerenorganisatie doen in beide kernen van de gemeente Nunspeet. "Eigenlijk verandert er voor onze jongeren helemaal niets", besluit Wilbert.

Vanaf 1 januari zijn de SGP-jongeren te Nunspeet bereikbaar via hun nieuwe social media accounts (Facebook, Instagram en Twitter) of via info@sgpjnunspeet.nl.