• Tessa Boeve op 1 en Anke Boeve op 3

    Maas-Hein Boeve

Tessa en Anke Boeve goud en brons op NK trampolinespringen

27-06-2016, 20:21 | Lezersnieuws | Arnoud Mooibroek

Op zaterdag 25 juni en zondag 26 juni werd het Nederlands Kampioenschap trampolinespringen in Rotterdam Ahoy gehouden. Samen met alle andere turnonderdelen genoemd de Fantastic Gymnastics NK 2016. Sparta Ermelo scoorde met trampolinespringen maar liefst 8 maal eremetaal, waarvan 2 medailles voor de zusjes uit Garderen. De dag ervoor had grote zus Aurie het goede voorbeeld gegeven door ook tweemaal een medaille te scoren op dit NK.

Het podium bij de 13-14 jarige meisjes individueel, in de hoogste A-klasse, was geheel gevuld met Sparta Ermelo. De genoemde 8 medailles waren als volgt verdeeld :

A-jeugd (12-14 jaar) meisjes individueel : Goud Tessa Boeve (Garderen), zilver Dani Mooibroek (Harderwijk), brons Anke Boeve (Garderen)

B-pupil-jeugd (10-14 jaar) meisjes synchroon : Zilver Eline Westhuis met Valerie Bosschart (beiden Harderwijk)

C-jeugd (12-14 jaar) meisjes synchroon : Zilver Zara Dijkema met Britt Stoel (beiden Harderwijk)

C-jeugd (12-14 jaar) meisjes individueel : Brons Zara Dijkema (Harderwijk)

C-junioren/senioren heren individueel : Brons Jesper Jansen (Amersfoort)

D-pupillen (10-11 jaar) meisjes synchroon : brons Caro Binnerts met Jula Arends (beiden Harderwijk)

Bij de A-senioren, optredend in de volle Ahoy-arena, sprongen Romee Pol (Putten) en Melissa Schuur. Romee kon vwb de moeilijkheid van haar sprongen de finale halen, maar het lukte niet haar eerste oefening uit te springen. Zij werd 15e. Melissa Schuur sprong haar afscheidswedstrijd en haalde op een haar na de finale van de beste 8, in het deelnemersveld van 21 dames. Een 9e plaats voor Melissa. Synchroon werden Romee en Melissa samen 8e. In de A-junioren (15-17 jaar) meisjes werd Annemijn Cornelissen (Harderwijk) 7e in de finale in de arena. Tessa de la Parra (Harderwijk) werd 11e. In het onderdeel synchroon werden ze 10e. Bij de A-jeugd meisjes werd Isa Meijerink (Harderwijk) 6e. Synchroon werd Isa 9e. Tessa en Anke Boeve haalden de finale met synchoon bij de A-jeugd/junior (12-17 jaar) en werden 4e. Ze presteerden wederom maximaal, maar ook de concurrentie (de meesten 16-17 jaar !) waren dit keer super gelijk.

Uitstekende prestaties van springers en trainers van Sparta Ermelo. Men concurreert nog steeds met andere topverenigingen met over het algemeen veel betere trainingsvoorzieningen. Men hoopt dan ook vurig op een vernieuwde trainingsaccomodatie in de nabije toekomst, waardoor de concurrentie met andere topverenigingen kan worden voortgezet.