Thema avond het puberende brein

06-11-2017, 12:30 | Lezersnieuws | Stichting Welzijn Nunspeet

Pubers drijven hun ouders soms tot wanhoop. Ze hebben echter een excuus voor het opstandige, luie en brutale gedrag en de neiging tot schijnbaar onverantwoord experimenteren. Op 30 november 2017 organiseert Centrum voor Jeugd & Gezin en het jeugd- en jongerenwerk Nunspeet in samenwerking met Mindfit de welbekende voorlichting 'Het Puberende Brein'.

Deze leuke en leerzame voorlichting is bedoeld voor ouders en (opvoed)professionals, die zelf werken

met pubers en hun ouders.

Tijdens deze avond staat de ontwikkeling van de hersenen bij pubers centraal met als doel ouders en professionals inzicht te geven in de ontwikkeling van het brein, het effect op het gedrag van de jongere en hoe je als ouders daar je voordeel mee kunt doen. De ontwikkeling van de hersenen loopt nog door tot na het twintigste jaar.

Vooral aan het begin en aan het eind van de puberteit verandert er veel in het hoofd van de jongere. We lopen allemaal van tijd tot tijd aan tegen het ''bijzondere'' gedrag van de puber: hangerig, opstandig, lui, brutaal, experimenteren, laat naar bed gaan, uitslapen, slecht kunnen plannen. Tijdens de thema avond wordt uitgelegd waar dat gedrag vandaan komt, wat realistische verwachtingen zijn en hoe je er het beste mee om kunt gaan.

De thema avond vindt plaats in Veluvine, F.A.Molijnlaan 186 van 19.00 uur tot 21.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur. Toegang is gratis. Hebt u interesse om deze thema avond bij te wonen? Dan kunt u zich aanmelden via jessica@welzijnnunspeet.nl