• Tessa Boeve

    Maas-Hein Boeve
  • Anke Boeve

    Maas-Hein Boeve

Trampolinespringsters namen deel aan de Flowercup te Aalsmeer

19-03-2017, 21:41 | Lezersnieuws | Arnoud Mooibroek

Gina van den Brink en Tamar Foppen uit Ermelo hebben, afgelopen zaterdag 18 maart, tijdens de internationale Flowercup te Aalsmeer, de finale gehaald in de Klasse 2 alle leeftijden. Gina was in de voorronde 5e en Tamar 6e. In de finale werd Gina 6e en Tamar 10e.

De Flowercup is de internationale wedstrijd in Nederland met het meeste aanzien. Deze wordt om het jaar georganiseerd en werd nu voor de 22e keer gehouden. Deelnemers uit 17 landen probeerden in hun categorie bij de eerste 10 te komen om zodoende de finale te mogen springen. De categorieën waren senioren klasse 1, junioren klasse 1 en klasse 2 alle leeftijden. Geen deelname vanuit Sparta Ermelo bij senioren klasse 1 door de blessure van Romee Pol. In de junioren Klasse 1 kwam Sparta met 6 deelneemsters uit. Een mooie ervaring voor de jongsten Valerie Bosschart, Eline Westhuis en Rhodé van den Brink. Een mooie gelegenheid voor de iets ouderen, Tessa Boeve (Garderen), Anke Boeve (Garderen), Isa Meijerink en Dani Mooibroek om hun getrainde nieuwe sprongen en oefening onder wedstrijdspanning te springen. In Klasse 2 sprongen, naast Gina en Tamar, ook Brigit Kappe, Christel Groothuis en Tessa de la Parra.

De trampolinespringers van G.V.Sparta Ermelo gaan zich nu opmaken voor de volgende internationale wedstrijd in Duitsland, de Ostseepokal, in het komende paasweekend.