• enkele van de winnaars, die hun pas in ontvangst hebben genomen bij het Dolfinarium

    Dolfinarium

Winnaars winactie textielinzameling bekend

11-01-2018, 09:20 | Lezersnieuws | Sympany

Utrecht, 11 januari 2018 - Prijzen winnen met een opgeruimde kledingkast. Hier riepen Sympany en RNV de inwoners uit Ermelo, Elburg, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten op.

Door in de maand oktober textiel te doneren in een van de textielcontainers van Sympany met daarbij een briefje met contactgegevens, maakten inwoners kans op een jaar lang gratis naar het Dolfinarium voor het hele gezin.

En de winnaars zijn…

De winnaars zijn inmiddels bekend. Uit elke gemeente is één winnend gezin getrokken. De winnaars hebben inmiddels persoonlijk bericht van Sympany ontvangen. Nogmaals feliciteren wij hierbij graag de familie van Bentum, Timmer, Tolsma, van de Velden, Kanis en Methorst met hun gewonnen prijs, een Familiepas om een jaar lang gratis naar het Dolfinarium te kunnen. En dat gewoon eenvoudigweg door hun kledingkast op te ruimen en oud textiel te doneren.

Wat gebeurt er met het textiel dat is gedoneerd?

Het textiel dat is gedoneerd, wordt gesorteerd bij Sympany in Harderwijk. Dit sorteercentrum is in 2016 opgericht en draait grotendeels op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (27 fte). Deze kanjers hebben ervoor gezorgd dat alle briefjes met contactgegevens uit het gedoneerde textiel zijn gehaald.

Gebruikt textiel wordt gesorteerd op kwaliteit en soort. Na sortering wordt herbruikbare kleding verkocht aan (inter)nationale partners. Wat niet geschikt is om opnieuw te dragen, dient als grondstof voor nieuwe producten.

Reacties en foto's van de winnaars

Graag delen wij een van de enthousiaste reacties van een van de winnaars en enkele foto's.

Mw. Methorst: "Ik vind het belangrijk dat de kleding die ik niet meer draag, weer hergebruikt kan worden, daarom heb ik ook meegedaan aan de actie. Heel erg leuk dat ik de prijs heb gewonnen."

Over Sympany

Sympany is een van de grootste textielinzamelaars in Nederland. In een groot deel van de Nederlandse gemeenten wordt met ruim 2.500 textielcontainers jaarlijks rond de 23 miljoen kilogram textiel ingezameld. Het ingezamelde textiel wordt gesorteerd, omgepakt en verwerkt in de 5 vestigingen van Sympany. Uw textieldonaties bieden mensen kansen. In Nederland door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk te bieden in onze 5 sorteercentra. In Afrika en India bieden uw donaties kansen aan textiel gerelateerde projecten.